Diós-kandírozott narancsos macaronok tálalva

Diós-kandírozott narancsos macaron

A macaronok a francia cukrászat egyik legismertebb desszertjei. Ez a diós-kandírozott narancsos változat a friss narancs ízét és a pirított dió gazdag ízét ötvözi, így egy igazán különleges desszertet alkotva. A krémes, édes töltelék és a roppanós macaron héjak tökéletes harmóniát alkotnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
330 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
3 db Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 g Dió
5 g Friss narancs héja
30 ml Narancslé
30 g Cukor
30 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.

    A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben felverődnek. Használj zsírtalan tálat és habverőt a tökéletes eredményért.

    2

    A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.

    A keverésnél használd a 'macaronage' technikát: egy spatula segítségével alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd, amíg a massza szalagszerűen folyik le a spatuláról.

    3

    Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.

    A sütőpapír alá tegyél egy sablont, hogy egyforma méretűek legyenek a macaronok. A pihentetés ideje függ a páratartalomtól, addig hagyd, amíg a tetejük nem ragad.

    4

    Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.

    A sütő hőmérséklete nagyon fontos, használj sütőthermometert a pontos beállításhoz. Ha a macaronok gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.

    5

    A diós töltelékhez apróra vágd a diót, majd egy serpenyőben pirítsd meg enyhén. Keverd össze a vajjal és a narancslével.

    A dió pirítása kiemeli az ízét. A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben elkeveredik a dióval és a narancslével.

    6

    A kandírozott narancshoz a narancs héját reszeld le, és egy kis vízben oldd fel a cukrot. Tedd hozzá a narancshéjat, és forrald össze, amíg szirupos, kandírozott állagot nem kap.

    A narancsot alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled a héját. Csak a narancssárga részt reszeld le, a fehér rész keserű.

    7

    Amikor a narancsos-cukros keverék besűrűsödött, hagyd kihűlni. A diót, a kandírozott narancshéjat és a csokoládét keverd össze a krémmel.

    A kandírozott narancshéjat apróra vágd, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A csokoládét olvaszd fel, mielőtt a krémhez adod.

    8

    Amikor a töltelék kész, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    A tölteléket egyenletesen oszd el a macaronokon, hogy mindenhol ugyanolyan vastag legyen.

    9

    A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a macaronok tésztája megpuhul, és az ízek jobban összeérnek. A legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod őket.