Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.
A tojásfehérjék legyenek szobahőmérsékletűek, így könnyebben felverődnek. Használj zsírtalan tálat és habverőt a tökéletes eredményért.
A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.
A keverésnél használd a 'macaronage' technikát: egy spatula segítségével alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal keverd, amíg a massza szalagszerűen folyik le a spatuláról.
Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.
A sütőpapír alá tegyél egy sablont, hogy egyforma méretűek legyenek a macaronok. A pihentetés ideje függ a páratartalomtól, addig hagyd, amíg a tetejük nem ragad.
Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.
A sütő hőmérséklete nagyon fontos, használj sütőthermometert a pontos beállításhoz. Ha a macaronok gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.
A diós töltelékhez apróra vágd a diót, majd egy serpenyőben pirítsd meg enyhén. Keverd össze a vajjal és a narancslével.
A dió pirítása kiemeli az ízét. A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben elkeveredik a dióval és a narancslével.
A kandírozott narancshoz a narancs héját reszeld le, és egy kis vízben oldd fel a cukrot. Tedd hozzá a narancshéjat, és forrald össze, amíg szirupos, kandírozott állagot nem kap.
A narancsot alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled a héját. Csak a narancssárga részt reszeld le, a fehér rész keserű.
Amikor a narancsos-cukros keverék besűrűsödött, hagyd kihűlni. A diót, a kandírozott narancshéjat és a csokoládét keverd össze a krémmel.
A kandírozott narancshéjat apróra vágd, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A csokoládét olvaszd fel, mielőtt a krémhez adod.
Amikor a töltelék kész, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.
A tölteléket egyenletesen oszd el a macaronokon, hogy mindenhol ugyanolyan vastag legyen.
A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a macaronok tésztája megpuhul, és az ízek jobban összeérnek. A legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.