Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás segít elkerülni a csomókat, ami egyenletesebb textúrát eredményez a macaronoknak.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérjébe csipetnyi sót adhatsz, hogy stabilabb habot kapj. A cukrot lassan adagold, hogy a hab ne essen össze.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverést alulról felfelé, forgató mozdulatokkal végezd, hogy minél kevesebb levegő távozzon a habból.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíthess.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés fontos a macaronok jellegzetes 'lábának' kialakulásához. A teteje addig pihenjen, amíg nem ragad az ujjadra.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda, hogy ne égjenek meg. A macaronok akkor jók, ha könnyen leválnak a sütőpapírról.
A karamell szószt keverd össze a tejszínnel, hogy sima és krémes állagot kapj.
A tejszín legyen szobahőmérsékletű, hogy a karamell ne csapódjon ki.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd a karamellás krémhez, hogy egy szilárd, de lágy krémes tölteléket kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen le.
A diót aprítsd fel, majd keverd a töltelékhez, hogy egy textúráltabb és diós ízű krémet kapj.
A diót pirítsd meg előtte, hogy intenzívebb legyen az íze.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek abban, hogy könnyebben kenhető és kezelhető legyen.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
Használj habzsákot a töltelék egyenletes eloszlásához.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés elengedhetetlen, hogy a macaronok tésztája megpuhuljon és az ízek összeérjenek. A legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.