Diós-karamellás macaron

Diós-karamellás macaron

A diós-karamellás macaron a francia macaron tésztát ötvözi a gazdag dió és karamell ízével. A karamell édessége és a dió finom ropogóssága tökéletesen illeszkedik a lágy fehér csokoládés töltelékhez. Ez a macaron egy különleges élményt nyújt, tökéletes választás ünnepi alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
30 g Dió
50 g Karamell szósz
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás segít elkerülni a csomókat, ami egyenletesebb textúrát eredményez a macaronoknak.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérjébe csipetnyi sót adhatsz, hogy stabilabb habot kapj. A cukrot lassan adagold, hogy a hab ne essen össze.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverést alulról felfelé, forgató mozdulatokkal végezd, hogy minél kevesebb levegő távozzon a habból.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű macaronokat készíthess.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés fontos a macaronok jellegzetes 'lábának' kialakulásához. A teteje addig pihenjen, amíg nem ragad az ujjadra.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj oda, hogy ne égjenek meg. A macaronok akkor jók, ha könnyen leválnak a sütőpapírról.

    7

    A karamell szószt keverd össze a tejszínnel, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A tejszín legyen szobahőmérsékletű, hogy a karamell ne csapódjon ki.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd a karamellás krémhez, hogy egy szilárd, de lágy krémes tölteléket kapj.

    A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen le.

    9

    A diót aprítsd fel, majd keverd a töltelékhez, hogy egy textúráltabb és diós ízű krémet kapj.

    A diót pirítsd meg előtte, hogy intenzívebb legyen az íze.

    10

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek abban, hogy könnyebben kenhető és kezelhető legyen.

    11

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    Használj habzsákot a töltelék egyenletes eloszlásához.

    12

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés elengedhetetlen, hogy a macaronok tésztája megpuhuljon és az ízek összeérjenek. A legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod.