Diós-marcipános macaron

Diós-marcipános macaron

A diós-marcipános macaron a francia macaron tésztát ötvözi a diós és marcipános ízvilággal. A diós töltelék gazdag és ropogós, míg a marcipános krém krémes és finoman édes. Ez a macaron tökéletes választás téli vagy ünnepi alkalmakra, amikor valami igazán különleges édességre vágysz.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
30 g Dió
50 g Marcipán
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a diós-marcipános tölteléket: a diót aprítsd fel, a marcipánt pedig morzsold apróra. Keverd össze őket egy tálban.

    A dió aprításához használj aprítógépet, de vigyázz, hogy ne aprítsd túl finomra, mert akkor olajos lesz.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás nagyon fontos, mert a csomók rontják a macaronok textúráját.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérjét szobahőmérsékleten verd fel, és adj hozzá egy csipet sót, hogy könnyebben keményedjen.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keveréshez használj spatulát, és alulról felfelé haladva, körkörös mozdulatokkal keverd össze a hozzávalókat.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat formázz.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés során a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami segít a "lábacskák" kialakulásában sütés közben.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes figyelni a macaronokat. Akkor jó, ha a "lábacskák" kialakultak, és a tetejük nem reped meg.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen le.

    9

    Miután a diós-marcipános keverékhez hozzáadtad a csokoládét, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít abban, hogy a töltelék ne folyjon ki a macaronok közül.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes diós-marcipános tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A töltelék felviteléhez használj habzsákot, így egyenletesebb lesz a töltés.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés során a macaronok héja kissé megpuhul, és a töltelék ízei jobban összeérnek.