Készítsd el a diós-marcipános tölteléket: a diót aprítsd fel, a marcipánt pedig morzsold apróra. Keverd össze őket egy tálban.
A dió aprításához használj aprítógépet, de vigyázz, hogy ne aprítsd túl finomra, mert akkor olajos lesz.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás nagyon fontos, mert a csomók rontják a macaronok textúráját.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérjét szobahőmérsékleten verd fel, és adj hozzá egy csipet sót, hogy könnyebben keményedjen.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keveréshez használj spatulát, és alulról felfelé haladva, körkörös mozdulatokkal keverd össze a hozzávalókat.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat formázz.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés során a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami segít a "lábacskák" kialakulásában sütés közben.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért érdemes figyelni a macaronokat. Akkor jó, ha a "lábacskák" kialakultak, és a tetejük nem reped meg.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen le.
Miután a diós-marcipános keverékhez hozzáadtad a csokoládét, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít abban, hogy a töltelék ne folyjon ki a macaronok közül.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes diós-marcipános tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A töltelék felviteléhez használj habzsákot, így egyenletesebb lesz a töltés.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés során a macaronok héja kissé megpuhul, és a töltelék ízei jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.