DiĂłs sĂŒtƑtökkrĂ©mleves tĂĄlalva

DiĂłs sĂŒtƑtökkrĂ©mleves

A sĂŒtƑtökkrĂ©mleves az Ƒszi szezon egyik legkedveltebb fogĂĄsa, amelyet a diĂłs vĂĄltozat mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© tesz. A diĂł ropogĂłs textĂșrĂĄja Ă©s enyhĂ©n Ă©deskĂ©s Ă­ze remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a sĂŒtƑtök termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t. MagyarorszĂĄgon a sĂŒtƑtök az Ƒszi Ă©s tĂ©li konyha egyik alapanyaga, amelybƑl leves, pĂŒrĂ© Ă©s sĂŒtemĂ©ny is kĂ©szĂŒlhet. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy hƱvös estĂ©n, amikor egy meleg, fƱszeres Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©telre vĂĄgysz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g SĂŒtƑtök
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 50 g Dió
⭕ 800 ml ZöldsĂ©gleves alaplĂ©
⭕ 150 ml Tejszín
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 1 csipet Ɛrölt szerecsendiĂł
⭕ 1 csipet Ɛrölt fahĂ©j
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 2 ek. Pirított dió

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑtököt hĂĄmozd meg, magozd ki, Ă©s vĂĄgd kisebb kockĂĄkra. A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s aprĂ­tsd fel.

    A sĂŒtƑtök hĂĄmozĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlj Ă©les kĂ©st vagy zöldsĂ©ghĂĄmozĂłt. A kisebb kockĂĄkra vĂĄgĂĄs lerövidĂ­ti a fƑzĂ©si idƑt.

    2

    Egy lĂĄbasban hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, majd add hozzĂĄ a vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PĂĄrold ĂŒvegesre 3-4 perc alatt.

    Vigyåzz, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert az keserƱ ízt adhat a levesnek. Alacsony långon, folyamatosan kevergetve pårold.

    3

    Add hozzĂĄ a sĂŒtƑtökkockĂĄkat, majd pirĂ­tsd 5 percig, hogy kissĂ© karamellizĂĄlĂłdjanak Ă©s intenzĂ­vebb legyen az Ă­zĂŒk.

    A karamellizĂĄlĂłdĂĄs sorĂĄn a sĂŒtƑtök Ă­ze Ă©desebb Ă©s mĂ©lyebb lesz. Ne felejtsd el idƑnkĂ©nt megkeverni, hogy ne Ă©gjen le.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a zöldsĂ©gleves alaplevet, majd forrald fel. FƑzd közepes lĂĄngon 20 percig, amĂ­g a sĂŒtƑtök teljesen megpuhul.

    Ha nincs zöldsĂ©gleves alapleved, hasznĂĄlhatsz vizet is, de az alaplĂ© intenzĂ­vebb Ă­zt kölcsönöz a levesnek. A sĂŒtƑtököt villĂĄval ellenƑrizheted, hogy megpuhult-e.

    5

    Botmixerrel turmixold simĂĄra a levest. EzutĂĄn add hozzĂĄ a tejszĂ­nt, mĂ©zet, Ƒrölt szerecsendiĂłt Ă©s fahĂ©jat. Keverd alaposan össze.

    A turmixolĂĄsnĂĄl lĂ©gy Ăłvatos, mert a forrĂł leves fröcskölhet. A tejszĂ­ntƑl a leves krĂ©mesebb lesz, a mĂ©z pedig Ă©desĂ­ti. A fƱszerekkel Ă­zlĂ©s szerint variĂĄlhatsz.

    6

    ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s fekete borssal, majd fƑzd mĂ©g 2-3 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    KĂłstold meg a levest, mielƑtt sĂłzod, mert a zöldsĂ©gleves alaplĂ© is tartalmazhat sĂłt. A borsot frissen Ƒrölve add hozzĂĄ a legjobb Ă­z Ă©rdekĂ©ben.

    7

    Tålalåskor szórd meg pirított dióval, és opcionålisan csepegtess rå egy kevés tejszínt vagy olívaolajat a szép megjelenés érdekében.

    A diót száraz serpenyƑben pirítsd meg, hogy intenzívebb legyen az íze. A tejszínnel vagy olívaolajjal dekoratívabbá teheted a levest.