Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajat mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrósodjon fel.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport, cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A kakaóport szitáld át, hogy ne maradjanak benne csomók.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat a cukorral együtt is felverheted, hogy a gofri még könnyebb legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek a nedvesekkel.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
Ha tapadásmentes a gofrisütőd, nem feltétlenül szükséges kikenni.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat, figyelj oda, nehogy megégjen.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A gofrikat sütőben, alacsony hőfokon (kb. 100°C) tarthatod melegen.
A csokoládékrémhez olvaszd meg az étcsokoládét a tejszínnel és a vajjal alacsony lángon, amíg sima és fényes lesz.
A csokoládét vízgőz felett is megolvaszthatod.
A karamellhez olvaszd meg a kristálycukrot egy száraz serpenyőben közepes hőfokon, amíg aranybarna nem lesz, majd öntsd vékony rétegben sütőpapírra és hagyd megdermedni.
A karamell készítésekor légy nagyon óvatos, mert a forró cukor égési sérüléseket okozhat. Ne keverd a cukrot, csak forgasd a serpenyőt.
Tálaláskor kend meg a gofrikat a csokoládékrémmel, majd helyezz rá egy karamelllemezt a klasszikus dobostorta hatás érdekében.
A karamelllemezt tálalás előtt közvetlenül törd fel, mert a nedvességtől könnyen elolvadhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.