Dobostorta gofri tálalva

Dobostorta Gofri

A Dobostorta az egyik legismertebb magyar cukrászati remekmű, amelyet Dobos C. József alkotott meg az 1800-as évek végén. A különleges karamellréteg és a gazdag csokoládékrém tette világszerte híressé ezt a tortát. Ebben a receptben a Dobostorta karakteres ízvilágát egy ropogós gofri formájában élvezhetjük. Képzeld el, ahogy a csokoládés gofri illata keveredik a gazdag, krémes csokoládéval, miközben a vékony karamellréteg roppanós textúrát ad az ételnek! Ez a gofri tökéletes választás egy különleges reggelihez vagy egy desszertként, amely a tradicionális magyar cukrászat világába repít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
50 g Cukor
1 csipet
20 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé
100 ml Tejszín
50 g Vaj (a krémhez)
50 g Porcukor
100 g Kristálycukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A vajat mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrósodjon fel.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport, cukrot és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne maradjanak benne csomók.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A tojásokat a cukorral együtt is felverheted, hogy a gofri még könnyebb legyen.

    4

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy elkeverednek a nedvesekkel.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    Ha tapadásmentes a gofrisütőd, nem feltétlenül szükséges kikenni.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat, figyelj oda, nehogy megégjen.

    7

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A gofrikat sütőben, alacsony hőfokon (kb. 100°C) tarthatod melegen.

    8

    A csokoládékrémhez olvaszd meg az étcsokoládét a tejszínnel és a vajjal alacsony lángon, amíg sima és fényes lesz.

    A csokoládét vízgőz felett is megolvaszthatod.

    9

    A karamellhez olvaszd meg a kristálycukrot egy száraz serpenyőben közepes hőfokon, amíg aranybarna nem lesz, majd öntsd vékony rétegben sütőpapírra és hagyd megdermedni.

    A karamell készítésekor légy nagyon óvatos, mert a forró cukor égési sérüléseket okozhat. Ne keverd a cukrot, csak forgasd a serpenyőt.

    10

    Tálaláskor kend meg a gofrikat a csokoládékrémmel, majd helyezz rá egy karamelllemezt a klasszikus dobostorta hatás érdekében.

    A karamelllemezt tálalás előtt közvetlenül törd fel, mert a nedvességtől könnyen elolvadhat.