Mosd meg az ilish (hilsa) halfiléket, majd sózd és szórd meg kurkumával. Tedd félre 10 percre pácolódni.
A kurkuma segít eltávolítani a hal erőteljes illatát, és előkészíti a hőkezeléshez.
Reszeld le a gyömbért finomra, és készíts belőle pépet. A zöld chilit vágd hosszában ketté.
Friss gyömbérből készült pép intenzívebb és aromásabb, mint a por formájú.
Egy kis tálban keverd össze a joghurtot a gyömbérpéppel, mustármaggal, cukorral, sóval és kevés vízzel, hogy sima mártást kapj.
Használj szobahőmérsékletű joghurtot, hogy ne csapódjon ki főzés közben.
Egy mély serpenyőben forrósítsd fel a mustárolajat, majd csökkentsd a hőfokot, és óvatosan helyezd bele a pácolt halakat. Süss minden oldalon kb. 2 percig, amíg enyhén megpirul.
A mustárolajat addig hevítsd, míg enyhén füstölni kezd – így elveszíti nyers, erős illatát.
Öntsd rá a joghurtos mártást a halra, adj hozzá zöld chilit, és fedd le. Párold alacsony hőfokon 10-12 percig, amíg a hal teljesen megfő és az ízek összeérnek.
Ne keverd a szószt főzés közben – a hal széteshet! Óvatosan mozgasd a serpenyőt, ha szükséges.
Tálald forrón, főtt basmati rizs mellé, friss koriander helyett kevés mustárolajjal meglocsolva a tetejét.
A frissen főtt rizs kiemeli a szósz selymességét és a hal gazdag textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.