Dorayaki japán palacsinta tálalva

Dorayaki

A Dorayaki egy népszerű japán édesség, amely két puha mézes palacsintából áll, közötte édes vörösbabkrémmel. A hagyomány szerint az eredeti változat csak egyetlen palacsintából készült, amelyet félbehajtottak, de a modern verzió két rétegből áll, így hasonlít egy töltött süteményre. A Dorayaki különösen népszerű Japánban, gyakran fogyasztják uzsonnára vagy desszertként. A tökéletes Dorayaki titka a megfelelően habosra kevert tészta és a lassú sütés, amely biztosítja a kívánt puha és ruganyos textúrát. Egy frissen készült Dorayaki illata és íze minden falatban visszaadja a hagyományos japán édességek varázsát.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
290 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Cukor
2 db Tojás
30 ml Méz
5 g Sütőpor
100 ml Víz
10 ml Olaj (sütéshez)
150 g Anko (édes vörösbabkrém)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a tojásokat, a cukrot és a mézet, majd verd fel, amíg világos és habos lesz.

    A tojásokat, cukrot és mézet érdemes elektromos habverővel felverni, hogy igazán habos legyen.

    2

    Szitáld hozzá a lisztet és a sütőport, majd lassan keverd bele a vizet, hogy sima, sűrű palacsintatésztát kapj.

    A lisztet és sütőport mindig szitáld, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Hagyd a tésztát pihenni 10-15 percig, hogy az állaga megfelelő legyen a sütéshez.

    A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a palacsinták puhábbak lesznek.

    4

    Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és vékonyan kend meg olajjal.

    A serpenyő legyen megfelelően forró, de ne égesd meg az olajat.

    5

    Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, és süsd 1-2 percig, amíg buborékok jelennek meg a tetején.

    A buborékok megjelenése jelzi, hogy a palacsinta alja megsült és megfordítható.

    6

    Fordítsd meg, és süsd további 30-60 másodpercig, amíg aranybarna lesz.

    Ne süsd túl a palacsintát, mert kiszáradhat.

    7

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, majd hagyd hűlni a palacsintákat.

    A kész palacsintákat takard le egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki, amíg a többi sül.

    8

    Tölts meg két palacsintát egy kanálnyi anko krémmel, majd finoman nyomd össze a széleket.

    Az anko krém helyett használhatsz más tölteléket is, például Nutellát, lekvárt vagy tejszínhabot.

    9

    Tálald frissen, vagy csomagold be, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    A dorayaki becsomagolva is finom, mert az ízek összeérnek és a palacsinták puhábbak lesznek.