Season the duck legs generously with salt, black pepper, and ground cloves. Let them marinate in the refrigerator for 12-24 hours.
A hosszabb pácolási idő (24 óra) intenzívebb ízeket eredményez.
Preheat the oven to 120°C. Melt the duck fat in a large ovenproof pot over low heat.
Fontos, hogy alacsony hőfokon olvaszd a kacsazsírt, hogy ne égjen meg.
Place the duck legs into the pot along with garlic cloves, thyme, and bay leaves. The legs should be completely submerged in the fat.
Ha a kacsacombok nem merülnek el teljesen a zsírban, önts hozzá még annyit, hogy ellepje őket. Ez biztosítja az egyenletes konfitálást.
Cover the pot and transfer it to the oven. Cook for 3-4 hours until the meat is very tender and easily falls off the bone.
Ellenőrizd a húst 3 óra után. Ha még nem elég puha, hagyd tovább sülni. A pontos sütési idő a kacsacombok méretétől függ.
Remove the duck legs from the fat and let them cool slightly. Shred the meat, discarding the skin and bones.
A bőrt ne dobd ki, ropogósra sütheted és a rillette tetejére szórhatod tálaláskor.
Mix the shredded meat with a small amount of the cooking fat and cognac. Adjust seasoning if needed.
Óvatosan adagold a zsírt, nehogy túl zsíros legyen a végeredmény. A konyak opcionális, de mélyebb ízt ad a rillette-nek.
Pack the rillette into sterilized jars, leaving a small gap at the top. Pour a thin layer of melted duck fat over the surface to seal.
A sterilizált üvegek használata elengedhetetlen a rillette eltarthatósága szempontjából. A zsírréteg megakadályozza a levegő bejutását, így hosszabb ideig friss marad.
Refrigerate for at least 24 hours before serving. Serve the rillette cold with crusty bread and cornichons.
A hűtés alatt az ízek összeérnek, így a rillette finomabb lesz. Tálalás előtt vedd ki a hűtőből 30 perccel, hogy kicsit lágyuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.