Dulce de leche tejjel, selymes karamell tálban

Dulce de leche tejjel

A dulce de leche a latin-amerikai gasztronómia egyik legismertebb édessége, amelyet általában sűrített tejből készítenek. Most a tej hozzáadásával egy még krémesebb, gazdagabb változatot kínálunk, amely tökéletes kiegészítője a süteményeknek, palacsintáknak vagy bármilyen más édességnek. Az igazi titka a lassú főzés és a folyamatos keverés, hogy a karamell ne égjen oda. Ez az édesség biztosan mindenki kedvence lesz, aki szereti a krémes, gazdag ízeket.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 doboz Sűrített tej
150 g Cukor
30 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
100 ml Tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a sűrített tejet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sót és a tejet egy közepes lábosba.

    Válassz vastag falú lábost, hogy elkerüld a karamell odaégését.

    2

    Keverd össze az összes hozzávalót, majd közepes lángon kezd el főzni. Folyamatosan keverd, hogy elkerüld a leégést.

    A keverés során figyelj arra, hogy ne maradjon cukorlerakódás a lábos alján.

    3

    Főzd a keveréket folyamatos keverés mellett, amíg sűrűsödni kezd. Ez általában 30-40 percig tart. A kész dulce de leche akkor van kész, amikor már egy kanállal felvéve szépen folyik, de nem túl híg.

    Ne hagyd abba a keverést, hogy elkerüld a karamellizálódás közbeni csomósodást.

    4

    Amikor elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Az állaga még jobban sűrűsödik, amikor kihűl.

    Ha túl sűrűnek találod, egy kevés tejjel hígíthatod, hogy könnyebben kenhető legyen.

    5

    Tálald a kész dulce de leche-t, és ha szeretnéd, egy kis extra vaníliás cukorral megszórhatod a tetejét.