Öntsd a sűrített tejet, a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a sót és a tejet egy közepes lábosba.
Válassz vastag falú lábost, hogy elkerüld a karamell odaégését.
Keverd össze az összes hozzávalót, majd közepes lángon kezd el főzni. Folyamatosan keverd, hogy elkerüld a leégést.
A keverés során figyelj arra, hogy ne maradjon cukorlerakódás a lábos alján.
Főzd a keveréket folyamatos keverés mellett, amíg sűrűsödni kezd. Ez általában 30-40 percig tart. A kész dulce de leche akkor van kész, amikor már egy kanállal felvéve szépen folyik, de nem túl híg.
Ne hagyd abba a keverést, hogy elkerüld a karamellizálódás közbeni csomósodást.
Amikor elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről és hagyd kihűlni. Az állaga még jobban sűrűsödik, amikor kihűl.
Ha túl sűrűnek találod, egy kevés tejjel hígíthatod, hogy könnyebben kenhető legyen.
Tálald a kész dulce de leche-t, és ha szeretnéd, egy kis extra vaníliás cukorral megszórhatod a tetejét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.