DĂŒrĂŒm kebab tekercs grillezett hĂșssal, zöldsĂ©gekkel, joghurtos szĂłsszal Ă©s sĂŒlt krumplival tĂĄlalva

DĂŒrĂŒm Kebab (Kebab Wrap)

A dĂŒrĂŒm kebab – avagy a török wrap – az egyik legnĂ©pszerƱbb utcai Ă©tel TörökorszĂĄgban, amely a döner kebab tovĂĄbbfejlesztett, könnyebben fogyaszthatĂł vĂĄltozata. A \'dĂŒrĂŒm\' szĂł jelentĂ©se \'tekercs\', Ă©s valĂłban, ez a fogĂĄs minden jĂłt tartalmaz egyetlen kĂ©zre foghatĂł tekercsben. A hagyomĂĄnyos dĂŒrĂŒmben grillezett bĂĄrĂĄny vagy marhahĂșs kerĂŒl friss zöldsĂ©gekkel Ă©s joghurtos szĂłsszal egyĂŒtt puha kenyĂ©rbe, amelyet szorosan feltekernek. A kĂŒlönbsĂ©g a klasszikus kebabhoz kĂ©pest, hogy nem tĂĄnyĂ©ron, hanem Ăștközben is kĂ©nyelmesen fogyaszthatĂł. Tipp: A dĂŒrĂŒm akkor lesz igazĂĄn finom, ha frissen melegĂ­tett kenyĂ©rrel kĂ©szĂ­tjĂŒk, Ă©s nem sajnĂĄljuk belƑle a joghurtos szĂłszt. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs gyors vacsorĂĄra, piknikre vagy vendĂ©glĂĄtĂĄsra – akĂĄr fel is szeletelhetƑ partifalatkĂ©nt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Marha- vagy bĂĄrĂĄnyhĂșs (szeletelve, grillezve)
⭕ 4 db Lapos kenyĂ©r vagy tortilla
⭕ 100 g Fejes saláta
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Kígyóuborka
⭕ 1 db Lila hagyma
⭕ 200 g NatĂșr joghurt
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 500 g Krumpli
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A grillezett hĂșsokat vĂ©kony szeletekre vĂĄgjuk, ha mĂ©g nem elƑkĂ©szĂ­tett, akkor grillserpenyƑben aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk. Tipp: Közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten sĂŒsd, hogy ne szĂĄradjon ki.

    Ha nincs grillserpenyƑnk, hasznĂĄlhatunk sima serpenyƑt is, de fontos, hogy a serpenyƑ forrĂł legyen, mielƑtt beletesszĂŒk a hĂșst.

    2

    A salĂĄtĂĄt megtisztĂ­tjuk, a paradicsomot, uborkĂĄt Ă©s lila hagymĂĄt vĂ©konyra szeleteljĂŒk. Tipp: A zöldsĂ©gek legyenek szĂĄrazra törölve, hogy ne ĂĄztassĂĄk el a wrapet.

    A zöldsĂ©geket közvetlenĂŒl a tĂĄlalĂĄs elƑtt szeleteljĂŒk fel, hogy frissek maradjanak.

    3

    A joghurtot egy tĂĄlban összekeverjĂŒk a zĂșzott fokhagymĂĄval, sĂłval Ă©s borssal. HƱtƑbe tesszĂŒk, hogy összeĂ©rjenek az Ă­zek.

    A joghurtos szószhoz adhatunk egy kevés citromlevet is, hogy frissebb legyen az íze. Hasznålhatunk görög joghurtot is, ami sƱrƱbb és krémesebb.

    4

    A lapos kenyereket serpenyƑben vagy sĂŒtƑben enyhĂ©n megmelegĂ­tjĂŒk, Ă­gy könnyebben hajthatĂłk. Tipp: Ne sĂŒsd tĂșl, mert akkor törni fognak.

    A lapos kenyereket nedves konyharuhĂĄval letakarva melegĂ­tsĂŒk, hogy puhĂĄk maradjanak.

    5

    A wrap összeĂĄllĂ­tĂĄsa: a kenyĂ©r közepĂ©re halmozzuk a hĂșst, a zöldsĂ©geket, meglocsoljuk joghurtos szĂłsszal, majd szorosan feltekerjĂŒk. KettĂ©vĂĄgjuk, hogy könnyebb legyen fogyasztani.

    A wrapet szorosan tekerjĂŒk fel, hogy ne essen szĂ©t evĂ©s közben. Ha szĂŒksĂ©ges, fogpiszkĂĄlĂłval rögzĂ­thetjĂŒk.

    6

    A krumplit hasĂĄbokra vĂĄgjuk, olajban vagy sĂŒtƑben aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk. MellĂ© tĂĄlaljuk, valamint kĂŒlön kis tĂĄlban kĂ­nĂĄljuk a maradĂ©k joghurtos szĂłszt is.

    A sĂŒltkrumplit sĂŒtƑben is elkĂ©szĂ­thetjĂŒk, Ă­gy kevesebb olajat hasznĂĄlunk. A krumplit sĂŒtĂ©s elƑtt ĂĄztassuk hideg vĂ­zben 30 percig, hogy ropogĂłsabb legyen.