A mazsolát vágd apróra, az étcsokoládét pedig darabold kis kockákra. Egy tálban keverd össze őket a barna cukorral és a fahéjjal.
Ha a mazsola túl száraz, áztasd be langyos vízbe 10 percre, majd szűrd le.
A vajat olvaszd meg, majd keverd össze az előkészített töltelékkel, hogy egy szaftos, formázható masszát kapj.
Ne hagyd, hogy a vaj túl forró legyen – csak langyosra olvaszd, így nem olvasztja meg a csokoládét azonnal.
A leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki 3 mm vastagságúra, majd vágj belőle kb. 10x10 cm-es négyzeteket.
Dolgozz hideg tésztával – ha túl puha, tedd vissza a hűtőbe pár percre.
Minden négyzet közepére tegyél egy evőkanálnyi tölteléket, majd hajtsd be a sarkokat középre, mintha borítékot készítenél. Nyomkodd le óvatosan, hogy záródjon.
A tökéletes záródás érdekében kissé vizezd be a széleket, így jobban összetapadnak.
Fordítsd meg a tésztacsomagokat, és óvatosan lapítsd le a tenyereddel. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Figyelj arra, hogy a hajtás legyen alul, így nem nyílnak szét sütés közben.
Egy éles késsel ejts kis bemetszéseket a tetejükön, majd kend meg felvert tojással.
A vágások segítik a gőz távozását, és szebb formát adnak a süteménynek.
Süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 15–18 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Ha a csokoládé kifolyik, az se baj – finom, karamellizált ízt ad a szélén.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.