Eccles cake mézzel édesítve, szeletelve, frissen sült

Eccles cake mézzel édesítve

Az Eccles cake egy híres angol édesség, amely Manchesterből származik, és melyet a viktoriánus időszakban kezdtek el készíteni. Eredetileg mazsolával, fügével és más aszalt gyümölcsökkel készítették, méz és fűszerek hozzáadásával pedig egy gazdagabb ízélményt nyújtanak. A mai modern változatok az eredeti receptet követik, de mézzel édesítve a sütemény egy új dimenziót kap, miközben megőrzi a klasszikus angol édesség minden vonását.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Leveles tészta
100 g Mazsola
2 ek. Cukrozott narancshéj
50 g Szárított függe
1 tk. Cinnamon
0.5 tk. Szerecsendió
2 ek. Vaj
3 ek. Méz
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A leveles tésztát nyújtsd ki egyenletesen egy lisztezett felületen.

    A tészta ne legyen túl vékony, hogy megőrizze a pufi állagát sütés közben.

    2

    A mazsolát, szárított fügét, cukrozott narancshéjat, fahéjat és szerecsendiót keverd össze egy tálban.

    A függe és mazsola kombinációja gazdag, édes ízt ad a tölteléknek.

    3

    Egy kis serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd keverd hozzá a mézet, és hagyd egy kicsit felmelegedni.

    A méz olvadása segít abban, hogy a töltelék egy sima, könnyen keverhető masszát alkosson.

    4

    Öntsd a mézes vajat a mazsolás-füge keverékhez, és alaposan keverd össze.

    A mézes vaj segítségével könnyebben összefogja a tölteléket, miközben gazdag ízt ad neki.

    5

    A kinyújtott leveles tésztára kanalazd rá a tölteléket, majd hajtsd fel a tészta széleit, hogy egy kis pitét formálj belőle.

    A tésztát ne túl szorosan hajtsd, hogy sütés közben ne szakadjon ki.

    6

    A tetejét kend le felvert tojással, és egy késsel vékony rést vágj rá, hogy a gőz távozhasson a sütés alatt.

    A tojás segít, hogy a tészta szép aranybarna legyen sütés után.

    7

    Süsd a kész Eccles cake-et 20-25 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A sütőben figyeld, hogy a tészta ne égjen meg, de kellően átsüljön.

    8

    Hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald melegen.

    Frissen a legfinomabb, amikor a tészta még meleg és puha.