Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A leveles tésztát nyújtsd ki egyenletesen egy lisztezett felületen.
A tészta ne legyen túl vékony, hogy megőrizze a pufi állagát sütés közben.
A mazsolát, szárított fügét, cukrozott narancshéjat, fahéjat és szerecsendiót keverd össze egy tálban.
A függe és mazsola kombinációja gazdag, édes ízt ad a tölteléknek.
Egy kis serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd keverd hozzá a mézet, és hagyd egy kicsit felmelegedni.
A méz olvadása segít abban, hogy a töltelék egy sima, könnyen keverhető masszát alkosson.
Öntsd a mézes vajat a mazsolás-füge keverékhez, és alaposan keverd össze.
A mézes vaj segítségével könnyebben összefogja a tölteléket, miközben gazdag ízt ad neki.
A kinyújtott leveles tésztára kanalazd rá a tölteléket, majd hajtsd fel a tészta széleit, hogy egy kis pitét formálj belőle.
A tésztát ne túl szorosan hajtsd, hogy sütés közben ne szakadjon ki.
A tetejét kend le felvert tojással, és egy késsel vékony rést vágj rá, hogy a gőz távozhasson a sütés alatt.
A tojás segít, hogy a tészta szép aranybarna legyen sütés után.
Süsd a kész Eccles cake-et 20-25 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A sütőben figyeld, hogy a tészta ne égjen meg, de kellően átsüljön.
Hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald melegen.
Frissen a legfinomabb, amikor a tészta még meleg és puha.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.