A mazsolát és a kandírozott narancshéjat aprítsd finomra egy vágódeszkán. Keverd össze a barna cukorral és a fahéjjal egy kis tálban. Ez lesz a töltelék alapja.
Ha a mazsola nagyon száraz, áztasd be egy kevés meleg vízbe 10 percre, majd szűrd le.
A vajat olvaszd meg egy kis lábosban alacsony hőfokon, majd keverd hozzá a narancslekvárt és a töltelék alapot. Alaposan keverd el, hogy a töltelék krémes és jól formázható legyen.
Ne forrald a keveréket, csak melegítsd – így nem veszít az aromájából.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 3 mm vastagságúra, majd vágj belőle kb. 10x10 cm-es négyzeteket.
A tészta nyújtása közben ügyelj rá, hogy ne szakadjon – dolgozz gyorsan, hogy ne melegedjen fel túlzottan.
A négyzetek közepére tegyél egy evőkanálnyi tölteléket. Hajtsd be a sarkokat középre, mint egy borítékot, majd óvatosan nyomkodd le, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A szélek összenyomásához használhatsz egy villa hátát is, így biztosabban zár a tészta.
Fordítsd meg a kis csomagokat úgy, hogy a hajtás lefelé nézzen. Enyhén lapítsd le őket a tenyereddel. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A lapítás segíti, hogy a sütés során egyenletesen emelkedjenek meg és szép formát tartsanak.
Egy éles késsel vágj kis réseket a tetejükbe – ettől gőz tud távozni és szebb lesz a sütés. Kend meg a tetejüket felvert tojással.
Ne vágd túl mélyre, csak éppen a felső réteget – így nem fog kifolyni a töltelék.
Süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-18 percig, amíg a tészták aranybarnák és ropogósak lesznek.
Ha több tepsit sütsz egyszerre, sütés közben cseréld meg az alsó és felső tepsiket, hogy egyenletesen süljenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.