FĆzd meg az edamame babot sĂłs vĂzben kb. 5 perc alatt, majd szƱrd le, hĂĄmozd ki a hĂŒvelyekbĆl Ă©s pĂ©pesĂtsd villĂĄval vagy aprĂtĂłval.
Ne fĆzd tĂșl az edamame-t, kĂŒlönben elveszti Ă©lĂ©nk zöld szĂnĂ©t â forrĂĄs utĂĄn azonnal jeges vĂzbe is teheted, hogy megĆrizze frissessĂ©gĂ©t.
Reszeld le a kĂĄposztĂĄt, aprĂtsd az ĂșjhagymĂĄt, fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt. KevĂ©s szezĂĄmolajon pirĂtsd Ćket egy serpenyĆben 3-4 percig, amĂg kissĂ© megpuhulnak.
A szezĂĄmolajat ne forrĂłsĂtsd tĂșl â Ăgy megmarad a diĂłs, aromĂĄs illata, Ă©s nem vĂĄlik keserƱvĂ©.
Egy tĂĄlban keverd össze a pĂ©pesĂtett edamame babot Ă©s a pirĂtott zöldsĂ©geket, majd add hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt. Keverd alaposan, hogy egynemƱ, könnyen formĂĄzhatĂł töltelĂ©ket kapj.
Ha tĂșl szĂĄraznak tƱnik a keverĂ©k, adhatsz hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet vagy pĂĄr csepp szezĂĄmolajat â ez javĂtja az ĂĄllagot.
A gyoza tĂ©sztalapok szĂ©lĂ©t nedvesĂtsd meg vĂzzel. Egy teĂĄskanĂĄlnyi töltelĂ©ket helyezz közĂ©pre, majd hajtsd fĂ©lbe, Ă©s csipkĂ©zd be ujjaiddal a szĂ©leit, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjon.
A tĂ©sztĂĄt letakarva tartsd formĂĄzĂĄs közben, hogy ne szĂĄradjon ki. Ăgy könnyebben hajthatĂł Ă©s nem reped meg.
Egy nagy serpenyĆben melegĂts fel kevĂ©s olajat. Helyezd bele a gyozĂĄkat Ășgy, hogy ne Ă©rjenek össze, Ă©s sĂŒsd 2 percig, mĂg az aljuk aranybarna lesz.
Ne mozdĂtsd Ćket sĂŒtĂ©s közben, Ăgy lesz egyenletes, ropogĂłs kĂ©rgĂŒk!
Ăntsd alĂĄ a vizet, fedd le a serpenyĆt, Ă©s pĂĄrold 5 percig, mĂg a gyozĂĄk teteje megpuhul. EzutĂĄn vedd le a fedĆt, Ă©s hagyd, hogy elpĂĄrologjon a vĂz. PirĂtsd mĂ©g 1 percig.
A vĂ©gsĆ pirĂtĂĄs biztosĂtja a kontrasztot â puha tĂ©szta felĂŒl, ropogĂłs alul. EttĆl lesz igazĂĄn autentikus a gyoza!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.