Főzd meg az edamame babot sós vízben kb. 5 perc alatt, majd szűrd le, hámozd ki a hüvelyekből és pépesítsd villával vagy aprítóval.
Ne főzd túl az edamame-t, különben elveszti élénk zöld színét – forrás után azonnal jeges vízbe is teheted, hogy megőrizze frissességét.
Reszeld le a káposztát, aprítsd az újhagymát, fokhagymát és gyömbért. Kevés szezámolajon pirítsd őket egy serpenyőben 3-4 percig, amíg kissé megpuhulnak.
A szezámolajat ne forrósítsd túl – így megmarad a diós, aromás illata, és nem válik keserűvé.
Egy tálban keverd össze a pépesített edamame babot és a pirított zöldségeket, majd add hozzá a szójaszószt. Keverd alaposan, hogy egynemű, könnyen formázható tölteléket kapj.
Ha túl száraznak tűnik a keverék, adhatsz hozzá egy kevés vizet vagy pár csepp szezámolajat – ez javítja az állagot.
A gyoza tésztalapok szélét nedvesítsd meg vízzel. Egy teáskanálnyi tölteléket helyezz középre, majd hajtsd félbe, és csipkézd be ujjaiddal a széleit, hogy jól záródjon.
A tésztát letakarva tartsd formázás közben, hogy ne száradjon ki. Így könnyebben hajtható és nem reped meg.
Egy nagy serpenyőben melegíts fel kevés olajat. Helyezd bele a gyozákat úgy, hogy ne érjenek össze, és süsd 2 percig, míg az aljuk aranybarna lesz.
Ne mozdítsd őket sütés közben, így lesz egyenletes, ropogós kérgük!
Öntsd alá a vizet, fedd le a serpenyőt, és párold 5 percig, míg a gyozák teteje megpuhul. Ezután vedd le a fedőt, és hagyd, hogy elpárologjon a víz. Pirítsd még 1 percig.
A végső pirítás biztosítja a kontrasztot – puha tészta felül, ropogós alul. Ettől lesz igazán autentikus a gyoza!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.