Edamame zöld szĂłja töltelĂ©kƱ Oyakodon, tojĂĄssal, csirkehĂșssal Ă©s friss korianderrel dĂ­szĂ­tve

Edamame zöld szója töltelékƱ Oyakodon

Az Oyakodon egy tradicionĂĄlis japĂĄn Ă©tel, amely csirkehĂșs Ă©s tojĂĄs kombinĂĄciĂłjĂĄt tartalmazza, mindezt egy Ă­nycsiklandĂł szĂłjaszĂłszos mĂĄrtĂĄsban. A zöld szĂłja (edamame) hozzĂĄadĂĄsĂĄval egy friss, ropogĂłs textĂșrĂĄt Ă©s Ășj Ă­zt adunk az Ă©telhez. Az Ă©tel rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱ JapĂĄnban, Ă©s kĂŒlönösen az otthoni Ă©tkezĂ©seknĂ©l fogyasztjĂĄk, mivel könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, de Ă­nycsiklandĂłan gazdag Ă­zeket kĂ­nĂĄl.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 g CsirkehĂșs (comb vagy mell)
⭕ 100 g Edamame (zöld szĂłja)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 db Tojás
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Mirin
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ág Friss koriander

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst vĂĄgd kis darabokra, Ă©s egy serpenyƑben forrĂł olĂ­vaolajon pirĂ­tsd meg, amĂ­g enyhĂ©n aranybarna nem lesz.

    A csirkehĂșs gyorsan megsĂŒl, ĂŒgyelj arra, hogy ne sĂŒsd tĂșl, kĂŒlönben kiszĂĄrad.

    2

    A vöröshagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, Ă©s tedd hozzĂĄ a csirkehĂșshoz. PirĂ­tsd egyĂŒtt, amĂ­g a hagyma ĂŒvegesedni kezd.

    A hagyma gyorsan megpuhul, Ă­gy alacsony lĂĄngon pirĂ­tsd, hogy az Ă©des Ă­zĂ©t megƑrizze.

    3

    Közben az edamame-t pĂĄrold meg, majd add hozzĂĄ a csirkehĂșshoz Ă©s hagyd pĂĄr percig egyĂŒtt pirulni.

    Az edamame-t frissen vagy fagyasztottan is használhatod, csak gyƑzƑdj meg róla, hogy jól át van fƑzve.

    4

    A szĂłjaszĂłszt, mirint Ă©s cukrot keverd össze egy kis tĂĄlban, majd öntsd a csirkehĂșsra Ă©s edamame-ra. Hagyd, hogy a fƱszerek elvegyĂŒljenek, majd lassĂș tƱzön fƑzd tovĂĄbb.

    A mirin édes, édeskés ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, elhagyhatod.

    5

    A tojĂĄsokat verd fel, majd öntsd a serpenyƑbe a csirkehĂșs Ă©s a zöldsĂ©g keverĂ©ke fölĂ©. Ne keverd össze, hanem hagyd, hogy a tojĂĄs a forrĂł keverĂ©kben megfƑjön.

    A tojĂĄsokat alacsony lĂĄngon fƑzd, hogy ne legyenek tĂșlsĂĄgosan kemĂ©nyek, Ă©s ne szĂĄradjanak ki.

    6

    Amikor a tojĂĄs megszilĂĄrdult, Ă©s a mĂĄrtĂĄs sƱrƱsödött, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s tĂĄlald friss korianderrel dĂ­szĂ­tve.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, és jól kiegészíti az ízeket.