Edamame zöld szója töltelékű Oyakodon, tojással, csirkehússal és friss korianderrel díszítve

Edamame zöld szója töltelékű Oyakodon

Az Oyakodon egy tradicionális japán étel, amely csirkehús és tojás kombinációját tartalmazza, mindezt egy ínycsiklandó szójaszószos mártásban. A zöld szója (edamame) hozzáadásával egy friss, ropogós textúrát és új ízt adunk az ételhez. Az étel rendkívül népszerű Japánban, és különösen az otthoni étkezéseknél fogyasztják, mivel könnyen elkészíthető, de ínycsiklandóan gazdag ízeket kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Csirkehús (comb vagy mell)
100 g Edamame (zöld szója)
1 db Vöröshagyma
2 db Tojás
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 tk. Cukor
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kis darabokra, és egy serpenyőben forró olívaolajon pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A csirkehús gyorsan megsül, ügyelj arra, hogy ne süsd túl, különben kiszárad.

    2

    A vöröshagymát apróra vágd, és tedd hozzá a csirkehúshoz. Pirítsd együtt, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A hagyma gyorsan megpuhul, így alacsony lángon pirítsd, hogy az édes ízét megőrizze.

    3

    Közben az edamame-t párold meg, majd add hozzá a csirkehúshoz és hagyd pár percig együtt pirulni.

    Az edamame-t frissen vagy fagyasztottan is használhatod, csak győződj meg róla, hogy jól át van főzve.

    4

    A szójaszószt, mirint és cukrot keverd össze egy kis tálban, majd öntsd a csirkehúsra és edamame-ra. Hagyd, hogy a fűszerek elvegyüljenek, majd lassú tűzön főzd tovább.

    A mirin édes, édeskés ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, elhagyhatod.

    5

    A tojásokat verd fel, majd öntsd a serpenyőbe a csirkehús és a zöldség keveréke fölé. Ne keverd össze, hanem hagyd, hogy a tojás a forró keverékben megfőjön.

    A tojásokat alacsony lángon főzd, hogy ne legyenek túlságosan kemények, és ne száradjanak ki.

    6

    Amikor a tojás megszilárdult, és a mártás sűrűsödött, vedd le a tűzről, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, és jól kiegészíti az ízeket.