A lazacfilét alaposan mosd meg hideg vízben, majd papírtörlővel szárítsd meg.
A friss lazac húsa rugalmas és fényes. Kerüld a szürke, vagy matt színű lazacot.
Egy éles késsel vágd a lazacot vékony szeletekre, hogy a savanyítás gyorsabban megtörténjen.
A vékony szeletek hamarabb átveszik az ízeket, de ne legyenek túl vékonyak, mert széteshetnek.
Egy sterilizált üvegben rétegezd a lazacszeleteket, a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket és a reszelt gyömbért.
A rétegezés biztosítja, hogy minden lazacszelet egyenletesen érintkezzen a hagymával, fokhagymával és gyömbérrel.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a mézet, a sót, a babérlevelet, a feketeborsot, a mustármagot és a kaprot. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
A savanyító lé ízét itt is érdemes kóstolni és beállítani a saját ízlésed szerint.
Öntsd a kihűlt édes-savanyú savanyító levet a lazacra, majd adj hozzá frissen facsart citromlevet az extra ízért.
A citromlé frissességet ad az ételnek, de ne vidd túlzásba, mert elnyomhatja a többi ízt.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A lazacot nem szabad túl sokáig pácolni, mert a savanyító lé túlságosan megpuhíthatja a húsát. A 24 óra elegendő az ízek összeéréséhez.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
A 48 óra után a lazac íze a legjobb. Fogyaszd hidegen, pirítóssal vagy salátával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.