Édes-savanyú savanyított lazac üvegben

Édes-savanyú lazac

Az édes-savanyú savanyított lazac egy különleges skandináv ízkombináció, amely ötvözi az ecetes savanyítás hagyományát a méz és a gyömbér édes-pikáns jegyeivel. A skandináv országokban a pácolt halak hosszú hagyományokkal rendelkeznek, és ezt a verziót a modern konyha inspirálta, hogy egyensúlyba hozza a savanykás és édes ízeket. Ez a recept kiválóan passzol rozskenyérhez, salátákhoz vagy önálló előételként is fogyasztható. Ha szereted a különleges tengeri ízeket és az édes-savanyú harmóniát, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss lazacfilé
1 l Víz
250 ml Fehér ecet
50 g Méz
30 g Barnacukor
30 g
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Feketebors
1 tk. Mustármag
1 ek. Kapor
10 g Gyömbér
50 ml Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacfilét alaposan mosd meg hideg vízben, majd papírtörlővel szárítsd meg.

    A friss lazac húsa rugalmas és fényes. Kerüld a szürke, vagy matt színű lazacot.

    2

    Egy éles késsel vágd a lazacot vékony szeletekre, hogy a savanyítás gyorsabban megtörténjen.

    A vékony szeletek hamarabb átveszik az ízeket, de ne legyenek túl vékonyak, mert széteshetnek.

    3

    Egy sterilizált üvegben rétegezd a lazacszeleteket, a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket és a reszelt gyömbért.

    A rétegezés biztosítja, hogy minden lazacszelet egyenletesen érintkezzen a hagymával, fokhagymával és gyömbérrel.

    4

    Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a mézet, a sót, a babérlevelet, a feketeborsot, a mustármagot és a kaprot. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.

    A savanyító lé ízét itt is érdemes kóstolni és beállítani a saját ízlésed szerint.

    5

    Öntsd a kihűlt édes-savanyú savanyító levet a lazacra, majd adj hozzá frissen facsart citromlevet az extra ízért.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, de ne vidd túlzásba, mert elnyomhatja a többi ízt.

    6

    Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A lazacot nem szabad túl sokáig pácolni, mert a savanyító lé túlságosan megpuhíthatja a húsát. A 24 óra elegendő az ízek összeéréséhez.

    7

    Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.

    A 48 óra után a lazac íze a legjobb. Fogyaszd hidegen, pirítóssal vagy salátával.