Egusi soup kecskehússal, gazdag, fűszeres leves, tálalva friss zöldségekkel

Egusi soup kecskehússal

Az egusi soup egy hagyományos nyugat-afrikai étel, amely különösen népszerű Nigériában. Eredetileg a dinnye magjából készített levesek egyik fajtája, melyet különféle húsokkal és fűszerekkel gazdagítanak. A kecskehús hozzáadása még gazdagabbá és ínycsiklandóbbá teszi, így a recept minden falatja egy igazi ízélményt biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kecskehús
200 g Egusi mag (dinnye mag)
4 ek. Pálmaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
1 db Habanero chili
50 g Diófélék (pl. földimogyoró)
100 g Spinach (spenót)
200 g Kockázott paradicsom
1 l Víz
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Leveskocka (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehúst alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Tedd egy lábasba, önts rá vizet, és főzd, amíg a hús puha és átsült.

    Ha gyorsabban szeretnéd megpuhítani, használhatsz nyomásfőzőt. A hús legyen omlós, de ne főzd túl!

    2

    Miközben a hús fő, egy serpenyőben pálmaolajon pirítsd meg a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát és chili paprikát. Keverd, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    Ha nem szereted a csípős ízeket, csökkentsd a chili mennyiségét, de az igazi egusi souphoz elengedhetetlen a csípős íz.

    3

    Tedd hozzá a kockázott paradicsomot, és főzd még 5-10 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsomnak teljesen el kell főnie, hogy gazdagabb, sűrűbb ízt adjon az alapnak.

    4

    A dióféléket (például földimogyorót) pörköld meg egy serpenyőben, majd törjétek össze, és add hozzá a főzéshez.

    A diófélék adnak egy különleges, gazdag ízt a leveshez, de ügyelj arra, hogy ne égesd meg őket!

    5

    A megfőtt kecskehúst vedd ki a levesből, szedd le a csontokról, és tedd vissza a levesbe. Közben adj hozzá a feldolgozott egusi magot.

    Ha az egusi mag túl durvára őrlődött, egy kis vízzel hígíthatod, hogy szép krémes textúrát kapjon.

    6

    Főzd még 20-30 percig, hogy a leves sűrűsödjön és az egusi jól beleolvadjon a levesbe.

    Az egusi mag különleges, krémes textúrát ad a levesnek, és a hosszú főzési idő alatt minden íz összeér.

    7

    A végén add hozzá a spenótot és sót, fekete borsot, és főzd még 5 percig. Ha szeretnéd, egy leveskockát is adhatsz hozzá az extra ízért.

    A spenót frissességet ad az ételnek, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megmaradjon a szép zöld színe.

    8

    Tálald forrón, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó egusi soupot kecskehússal!

    Ez az étel leginkább rizs, fufu vagy garri mellé tálalva a legfinomabb!