Egusi soup kecskehĂșssal, gazdag, fƱszeres leves, tĂĄlalva friss zöldsĂ©gekkel

Egusi soup kecskehĂșssal

Az egusi soup egy hagyomĂĄnyos nyugat-afrikai Ă©tel, amely kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ NigĂ©riĂĄban. Eredetileg a dinnye magjĂĄbĂłl kĂ©szĂ­tett levesek egyik fajtĂĄja, melyet kĂŒlönfĂ©le hĂșsokkal Ă©s fƱszerekkel gazdagĂ­tanak. A kecskehĂșs hozzĂĄadĂĄsa mĂ©g gazdagabbĂĄ Ă©s Ă­nycsiklandĂłbbĂĄ teszi, Ă­gy a recept minden falatja egy igazi Ă­zĂ©lmĂ©nyt biztosĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 Ăłra 45 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g KecskehĂșs
⭕ 200 g Egusi mag (dinnye mag)
⭕ 4 ek. Pálmaolaj
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Paprika
⭕ 1 db Habanero chili
⭕ 50 g DiĂłfĂ©lĂ©k (pl. földimogyorĂł)
⭕ 100 g Spinach (spenót)
⭕ 200 g Kockázott paradicsom
⭕ 1 l Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 db Leveskocka (opcionális)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kecskehĂșst alaposan mosd meg, majd vĂĄgd kisebb darabokra. Tedd egy lĂĄbasba, önts rĂĄ vizet, Ă©s fƑzd, amĂ­g a hĂșs puha Ă©s ĂĄtsĂŒlt.

    Ha gyorsabban szeretnĂ©d megpuhĂ­tani, hasznĂĄlhatsz nyomĂĄsfƑzƑt. A hĂșs legyen omlĂłs, de ne fƑzd tĂșl!

    2

    Miközben a hĂșs fƑ, egy serpenyƑben pĂĄlmaolajon pirĂ­tsd meg a vöröshagymĂĄt, fokhagymĂĄt, paprikĂĄt Ă©s chili paprikĂĄt. Keverd, amĂ­g a hagyma ĂŒvegesedni nem kezd.

    Ha nem szereted a csĂ­pƑs Ă­zeket, csökkentsd a chili mennyisĂ©gĂ©t, de az igazi egusi souphoz elengedhetetlen a csĂ­pƑs Ă­z.

    3

    Tedd hozzĂĄ a kockĂĄzott paradicsomot, Ă©s fƑzd mĂ©g 5-10 percig, amĂ­g a paradicsom megpuhul.

    A paradicsomnak teljesen el kell fƑnie, hogy gazdagabb, sƱrƱbb Ă­zt adjon az alapnak.

    4

    A diĂłfĂ©lĂ©ket (pĂ©ldĂĄul földimogyorĂłt) pörköld meg egy serpenyƑben, majd törjĂ©tek össze, Ă©s add hozzĂĄ a fƑzĂ©shez.

    A diĂłfĂ©lĂ©k adnak egy kĂŒlönleges, gazdag Ă­zt a leveshez, de ĂŒgyelj arra, hogy ne Ă©gesd meg Ƒket!

    5

    A megfƑtt kecskehĂșst vedd ki a levesbƑl, szedd le a csontokrĂłl, Ă©s tedd vissza a levesbe. Közben adj hozzĂĄ a feldolgozott egusi magot.

    Ha az egusi mag tĂșl durvĂĄra ƑrlƑdött, egy kis vĂ­zzel hĂ­gĂ­thatod, hogy szĂ©p krĂ©mes textĂșrĂĄt kapjon.

    6

    FƑzd mĂ©g 20-30 percig, hogy a leves sƱrƱsödjön Ă©s az egusi jĂłl beleolvadjon a levesbe.

    Az egusi mag kĂŒlönleges, krĂ©mes textĂșrĂĄt ad a levesnek, Ă©s a hosszĂș fƑzĂ©si idƑ alatt minden Ă­z összeĂ©r.

    7

    A vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ a spenĂłtot Ă©s sĂłt, fekete borsot, Ă©s fƑzd mĂ©g 5 percig. Ha szeretnĂ©d, egy leveskockĂĄt is adhatsz hozzĂĄ az extra Ă­zĂ©rt.

    A spenĂłt frissessĂ©get ad az Ă©telnek, de ĂŒgyelj arra, hogy ne fƑzd tĂșl, hogy megmaradjon a szĂ©p zöld szĂ­ne.

    8

    TĂĄlald forrĂłn, Ă©s Ă©lvezd a gazdag, Ă­nycsiklandĂł egusi soupot kecskehĂșssal!

    Ez az étel leginkåbb rizs, fufu vagy garri mellé tålalva a legfinomabb!