A kecskehúst alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Tedd egy lábasba, önts rá vizet, és főzd, amíg a hús puha és átsült.
Ha gyorsabban szeretnéd megpuhítani, használhatsz nyomásfőzőt. A hús legyen omlós, de ne főzd túl!
Miközben a hús fő, egy serpenyőben pálmaolajon pirítsd meg a vöröshagymát, fokhagymát, paprikát és chili paprikát. Keverd, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
Ha nem szereted a csípős ízeket, csökkentsd a chili mennyiségét, de az igazi egusi souphoz elengedhetetlen a csípős íz.
Tedd hozzá a kockázott paradicsomot, és főzd még 5-10 percig, amíg a paradicsom megpuhul.
A paradicsomnak teljesen el kell főnie, hogy gazdagabb, sűrűbb ízt adjon az alapnak.
A dióféléket (például földimogyorót) pörköld meg egy serpenyőben, majd törjétek össze, és add hozzá a főzéshez.
A diófélék adnak egy különleges, gazdag ízt a leveshez, de ügyelj arra, hogy ne égesd meg őket!
A megfőtt kecskehúst vedd ki a levesből, szedd le a csontokról, és tedd vissza a levesbe. Közben adj hozzá a feldolgozott egusi magot.
Ha az egusi mag túl durvára őrlődött, egy kis vízzel hígíthatod, hogy szép krémes textúrát kapjon.
Főzd még 20-30 percig, hogy a leves sűrűsödjön és az egusi jól beleolvadjon a levesbe.
Az egusi mag különleges, krémes textúrát ad a levesnek, és a hosszú főzési idő alatt minden íz összeér.
A végén add hozzá a spenótot és sót, fekete borsot, és főzd még 5 percig. Ha szeretnéd, egy leveskockát is adhatsz hozzá az extra ízért.
A spenót frissességet ad az ételnek, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, hogy megmaradjon a szép zöld színe.
Tálald forrón, és élvezd a gazdag, ínycsiklandó egusi soupot kecskehússal!
Ez az étel leginkább rizs, fufu vagy garri mellé tálalva a legfinomabb!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.