A gesztenyemasszát egy tálba helyezzük, és egy villával áttörjük.
Ha túl kemény a gesztenyemassza, egy kis vízzel vagy tejjel lágyítható.
A zöldségeket, mint a sárgarépát és a cukkinit, lereszeljük vékony csíkokra.
Ha többféle zöldséget használsz, ügyelj arra, hogy mindegyik egyformán reszeld le, hogy egyenletesen süljön.
A lisztet és az élesztőt egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a szezámmagot, a sót és a borsot, majd a gesztenyemasszához keverjük.
A tészta akkor lesz jó, ha nem túl folyós, de elég könnyen rá tudjuk tenni a zöldségekre.
Bő olajban közepes hőmérsékleten egy kanál segítségével formázzuk a kakiage darabokat, és süssük őket aranybarnára.
Ne rakj túl sok kakiage-t egyszerre az olajba, mert akkor nem sülnek egyenletesen.
Miután elkészült, szűrjük le a kakiage-t papírtörlőn, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat.
Frissen tálaljuk, így maradnak ropogósak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.