Gesztenyés kakiage frissen sütve, ropogós aranybarna

Gesztenyés kakiage

A Gesztenyés Kakiage egy tradicionális japán étel, amely fűszeres és ropogós falatokat kínál a zöldségekkel és gesztenyemasszával. Az étel egyedülálló kombinációja az édes és sós ízeknek, amely tökéletes választás egy gyors, de tápláló étkezéshez vagy előételként egy társaságban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gesztenyemassza
200 g Zöldségkeverék (pl. sárgarépa, cukkini)
100 g Liszt
1 tk. Kemikális élesztő
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag
500 ml Olaj (a sütéshez)
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gesztenyemasszát egy tálba helyezzük, és egy villával áttörjük.

    Ha túl kemény a gesztenyemassza, egy kis vízzel vagy tejjel lágyítható.

    2

    A zöldségeket, mint a sárgarépát és a cukkinit, lereszeljük vékony csíkokra.

    Ha többféle zöldséget használsz, ügyelj arra, hogy mindegyik egyformán reszeld le, hogy egyenletesen süljön.

    3

    A lisztet és az élesztőt egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a szezámmagot, a sót és a borsot, majd a gesztenyemasszához keverjük.

    A tészta akkor lesz jó, ha nem túl folyós, de elég könnyen rá tudjuk tenni a zöldségekre.

    4

    Bő olajban közepes hőmérsékleten egy kanál segítségével formázzuk a kakiage darabokat, és süssük őket aranybarnára.

    Ne rakj túl sok kakiage-t egyszerre az olajba, mert akkor nem sülnek egyenletesen.

    5

    Miután elkészült, szűrjük le a kakiage-t papírtörlőn, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat.

    Frissen tálaljuk, így maradnak ropogósak.