Elote grillezett kukorica lime-mal és korianderrel

Elote grillen sütve

Az Elote kukorica hagyományos mexikói étel, amit a street food kultúrában népszerűsítenek. Grillezett kukoricát majonézes szószban tálalják, feta sajttal és lime-mal. Az eredeti változatban tejföl is található, de itt a fűszeres változatot készítjük el. Ez a változat tökéletes nyári napokra, grillezéshez vagy akár egy frissítő vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csemegekukorica
2 ek. Olaj
3 ek. Majonéz
100 g Feta sajt
1 db Lime
1 ág Friss koriander
1 ág Kakukkfű
1 db Piros chili
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát hámozd meg és töröld le róla a héjat. A grillt melegítsd elő közepes hőmérsékletre.

    Ha nincs grill, akkor sütőben is elkészítheted a kukoricát 200°C-on, 25-30 percig sütve.

    2

    A kukoricát megkenheted olajjal, majd tedd a grillre, és 10-15 perc alatt forgasd meg minden oldalán, amíg szépen megpirul.

    A grillen való sütés során folyamatosan forgasd, hogy egyenletesen süljön meg.

    3

    Közben készítsd el a szószt: keverd össze a majonézt, a feta sajtot, lime levét, a friss koriandert, és reszeld bele a piros chilit.

    A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, ha pikánsabbra szeretnéd, növeld a mennyiséget.

    4

    A grillezett kukoricát tárold le egy tálcára, és kenj rá bőségesen a fűszeres majonézből.

    A majonézt ne hagyd el, mert a szósz adja meg a finom, krémes ízt.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, kakukkfűvel, sóval és borssal, majd a lime szeletekkel díszítsd.

    A friss lime leve ad egy különleges frissességet a kukoricának, és kiemeli az ízeket.