Frissen sült epres-bazsalikomos cupcake

Epres-Bazsalikomos Cupcake

Az epres-bazsalikomos cupcake egy különleges kombinációja az édes és fűszeres ízeknek. Az eper frissessége és a bazsalikom enyhe fűszeressége egyedülálló élményt nyújt. Ez a sütemény a mediterrán ízvilágot idézi, és kiválóan alkalmas nyári piknikekre vagy baráti összejövetelekre. Az első gyümölcsös-bazsalikomos sütemények az olasz konyha hatására váltak népszerűvé, ahol a bazsalikomot nemcsak sós ételekhez, hanem desszertekhez is gyakran használják. Az epres-bazsalikomos cupcake tökéletes választás minden édesszájú számára, aki valami újat és frissítőt keres.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
150 g Friss eper
2 ek. Friss bazsalikom
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a megfelelő hőmérsékletet elérje, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a cupcake egyenletesen süljön meg.

    2

    A tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és habos nem lesz. Használhatsz kézi habverőt vagy elektromos mixert.

    A habosra vert tojások segítenek a cupcake-eknek könnyedebbé és levegősebbé válni.

    3

    Add hozzá az olajat és a tejet, majd jól keverd el, hogy homogén keveréket kapj.

    Az olaj és a tej hozzáadásával a tészta nedvesebb és lágyabb lesz.

    4

    A lisztet, sütőport és sót egy külön tálban keverd össze. Ezután fokozatosan add hozzá a tojásos keverékhez, folyamatosan keverve, hogy csomómentes legyen.

    A száraz hozzávalók előzetes összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában.

    5

    A friss epret vágd apró darabokra, a bazsalikomot aprítsd fel, majd add hozzá a tésztához. Finoman keverd össze, hogy az ízek jól eloszoljanak.

    A bazsalikom íze intenzív, ezért ne vidd túlzásba a mennyiségét. A finom keverés megakadályozza, hogy az eper szétnyomódjon.

    6

    A kész tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg, hogy legyen helyük megemelkedni.

    Ha túl sok tésztát teszel a formákba, a cupcake-ek kifolyhatnak sütés közben.

    7

    Süsd a cupcakes-t 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán ki nem jön. Ha a teteje aranybarnára sült, akkor készen van.

    A sütési idő sütőnként eltérő lehet, ezért érdemes figyelni a cupcake-eket sütés közben.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.

    A meleg cupcake-eken a krém megolvadna, ezért fontos a teljes kihűlés.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd bele az apróra vágott friss bazsalikomot, hogy enyhe, friss ízt adjon a krémnek.

    A bazsalikomot nagyon apróra vágd, hogy ne legyen rágós a krémben. A bazsalikomos tejszínhabot azonnal használd fel, mert állás közben összeeshet.

    10

    A habot kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd friss eperszeletekkel.

    A habzsák használatával professzionálisabb külsőt kölcsönözhetsz a cupcake-eknek. Az eperszeleteket közvetlenül tálalás előtt helyezd a habra, hogy frissek maradjanak.