Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír segít abban, hogy a tészta ne ragadjon le, és könnyen ki tudd venni a formából.
Keverd össze a lisztet és a sütőport egy tálban. Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg habos lesz.
A tojásokat a cukorral addig verd, amíg a keverék legalább a duplájára nem nő, és szinte teljesen kifehéredik. Ez biztosítja a piskóta könnyedségét.
Add hozzá az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot a tojásos keverékhez, majd fokozatosan szitáld bele a lisztet. Keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
A lisztet szitálva adagold a tojásos keverékhez, hogy elkerüld a csomók kialakulását, és óvatosan forgasd össze, hogy a tészta ne essen össze.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd kihűlni.
Tűpróbával ellenőrizheted, hogy a tészta megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész. A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben, mert a tészta összeeshet.
A krémhez verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a mascarponét és a porcukrot, amíg sima krémet kapsz.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverődjön. A mascarponét előtte vedd ki a hűtőből, hogy ne legyen túl kemény, és könnyen elkeveredjen a tejszínnel.
Vágd félbe a kihűlt piskótát, és töltsd meg a krémmel. A tetejét is vond be krémmel, majd díszítsd friss eperrel.
A piskótát hosszú, éles késsel vagy tortavágóval vágd ketté, hogy egyenletes legyen. A krémet egyenletesen oszlasd el a piskótán.
Tedd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.
Ha van rá időd, hagyd a tortát egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Szeleteld fel a tortát, és tálald hűtve.
A tortát szeletelés előtt érdemes egy forró vízbe mártott késsel megtisztítani, így szebb szeleteket kapsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.