Epres torta tálalva egy tányéron

Epres torta

Az epres torta az egyik legkedveltebb nyári desszert, amely a friss eper és a könnyű mascarponés krém tökéletes kombinációját nyújtja. Ez a recept egyszerű, mégis különleges, így bármilyen alkalomra tökéletes választás. A lágy piskóta és a friss gyümölcs harmóniája garantáltan elnyeri a család és a vendégek tetszését.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Finomliszt
150 g Kristálycukor
4 db Tojás
100 g Vaj
1 cs. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
250 ml Tejszín
200 g Mascarpone
300 g Friss eper
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír segít abban, hogy a tészta ne ragadjon le, és könnyen ki tudd venni a formából.

    2

    Keverd össze a lisztet és a sütőport egy tálban. Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg habos lesz.

    A tojásokat a cukorral addig verd, amíg a keverék legalább a duplájára nem nő, és szinte teljesen kifehéredik. Ez biztosítja a piskóta könnyedségét.

    3

    Add hozzá az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot a tojásos keverékhez, majd fokozatosan szitáld bele a lisztet. Keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A lisztet szitálva adagold a tojásos keverékhez, hogy elkerüld a csomók kialakulását, és óvatosan forgasd össze, hogy a tészta ne essen össze.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd kihűlni.

    Tűpróbával ellenőrizheted, hogy a tészta megsült-e. Ha a tűre nem ragad tészta, akkor kész. A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben, mert a tészta összeeshet.

    5

    A krémhez verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd hozzá a mascarponét és a porcukrot, amíg sima krémet kapsz.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverődjön. A mascarponét előtte vedd ki a hűtőből, hogy ne legyen túl kemény, és könnyen elkeveredjen a tejszínnel.

    6

    Vágd félbe a kihűlt piskótát, és töltsd meg a krémmel. A tetejét is vond be krémmel, majd díszítsd friss eperrel.

    A piskótát hosszú, éles késsel vagy tortavágóval vágd ketté, hogy egyenletes legyen. A krémet egyenletesen oszlasd el a piskótán.

    7

    Tedd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.

    Ha van rá időd, hagyd a tortát egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    8

    Szeleteld fel a tortát, és tálald hűtve.

    A tortát szeletelés előtt érdemes egy forró vízbe mártott késsel megtisztítani, így szebb szeleteket kapsz.