Escudella de pagès, gazdag húsleves marhahússal, sertéshússal, zöldségekkel és petrezselyemmel

Escudella de pagès

Escudella de pagès egy hagyományos katalán étel, amelyet szinte minden családban más-más módon készítenek. A leves gazdag ízű, és az alapja a húsok, mint a marhahús és a sertéshús, valamint a fehér bab. A zöldségekkel és a friss petrezselyemmel tálalva a leves teljes értékű étkezést biztosít. Az étel az ünnepi időszakokban különösen népszerű, és gyakran készítik nagy családi összejöveteleken. A gazdag ízvilág és az egyszerű, mégis ínycsiklandó alapanyagok tökéletesen illeszkednek a katalán konyha szelleméhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Marhahús (pl. lábszár)
200 g Sertéshús
150 g Fehér bab
3 db Krumpli
2 db Sárgarépa
1 szál Zeller
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Lágy sajt
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst és sertéshúst vágd kis darabokra, majd egy nagy fazékban forrósíts olajat, és pirítsd meg a húsokat, amíg minden oldaluk barna nem lesz.

    A húsok pirítása segít abban, hogy gazdagabb ízű legyen a leves, ezért ne hagyd el ezt a lépést.

    2

    Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket pár percig, hogy kiadják az ízüket.

    Ha a fokhagymát túlságosan pirítod, keserűvé válhat, ezért csak enyhén pirítsd.

    3

    Öntsd fel vízzel a húsokat, és add hozzá a fehér babot, hogy főni kezdjen. Főzd őket 40-50 percig, amíg a húsok és a bab megpuhulnak.

    A babot előzőleg beáztathatod egy éjszakára, hogy gyorsabban megfőjön.

    4

    A krumplit, sárgarépát és zellert vágd fel kisebb kockákra, majd add hozzá a fazékhoz. Főzd tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a friss ízüket és textúrájukat.

    5

    Fűszerezd sóval, borssal, és tálald a levest friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége kiemeli a leves ízét, így érdemes mindig frissen tálalni.