Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A vajat lassan olvaszd meg, hogy ne égjen meg. A hűtés azért fontos, hogy ne főzze meg a tojásokat a következő lépésben.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot, a darált diót és a csipet sót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
A darált diót pirítsd meg enyhén egy serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyű és levegős legyen.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy egyenletes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppenhogy elkeverednek a nedvesekkel. A túlkeverés kemény gofrihoz vezethet.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, hogy a gofri szép ropogós legyen. Ha nem elég forró, a tészta leragadhat.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor szép aranybarna és ropogós.
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A megsült gofrikat sütőben, alacsony hőfokon (kb. 100°C) tartsd melegen, hogy ne hűljenek ki és maradjanak ropogósak.
A tejszínhabhoz verd fel a tejszínt a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg kemény habbá válik.
A tejszínt nagyon hidegen verd fel, hogy könnyebben kemény habbá váljon.
Az étcsokoládét olvaszd meg gőz fölött vagy alacsony hőfokon, majd csorgasd a gofrik tetejére díszítésként.
Az étcsokoládét lassan olvaszd meg, hogy ne égjen meg. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vajat vagy tejszínt, hogy simább legyen.
Tálaláskor kend meg a gofrikat tejszínhabbal, és díszítsd csokoládécsíkokkal az Eszterházy torta klasszikus mintázata szerint.
A csokoládécsíkokat fogpiszkálóval vagy egy vékony késsel húzd meg, hogy a klasszikus Eszterházy mintát megkapd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.