Keverd össze a lisztet, cukrot és sót egy nagy tálban. Add hozzá a vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Fóliába csomagolva pihentesd legalább 30 percig a hűtőben, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A tésztát ne gyúrd túl, mert akkor kemény lesz. A hűtés segít a glutén lazításában, így könnyebb lesz nyújtani.
A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt egy kisebb lábasban, majd vedd le a tűzről és add hozzá az apróra tört étcsokoládét. Keverd simára, míg a csokoládé teljesen el nem olvad. Add hozzá a vaníliát és a porcukrot, majd hűtsd le és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy sűrű, krémes állagot kapj.
A tejszínt ne forrald, csak melegítsd fel. Ha a csokoládé nem olvad el teljesen, tedd vissza a lábast a tűzre alacsony lángon, és keverd folyamatosan.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki nagyon vékonyra, majd vágj belőle 10x10 cm-es négyzeteket. A négyzeteket tekerd fel fém cannoli formákra, a széleket nedves ujjal zárd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak ki.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, annál ropogósabb lesz a cannoli héja. A széleket alaposan zárd össze, különben a sütés során szétnyílnak.
Melegítsd az olajat kb. 180°C-ra. Süss minden cannolit aranybarnára, majd papírtörlőn csepegtesd le. Miután kihűlt, óvatosan távolítsd el a formákat.
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizd hőmérővel, vagy dobj bele egy kis darab tésztát. Ha azonnal feljön és aranybarnára sül, akkor megfelelő a hőmérséklet. Ügyelj, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a cannoli kívül megég, belül pedig nyers marad.
Habzsák segítségével töltsd meg a kihűlt cannoli héjakat az étcsokoládés krémmel. Mindkét végét töltsd, hogy belül is egyenletesen oszoljon el a krém. Azonnal tálald vagy hűtsd fogyasztásig.
A cannoli héjakat csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, mert a krém meglágyítja a héjat, és elveszíti a ropogósságát.
Tálalás előtt hintsd meg kevés porcukorral. A töltelék önmagában gazdag és karakteres, így nincs szükség extra díszítésre. Csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, hogy a héj ropogós maradjon.
A porcukorral való meghintés csak opcionális, de szép látványt nyújt. Ha szeretnéd, díszítheted aprított pisztáciával vagy csokoládéforgáccsal is.
Keverd össze a lisztet, cukrot és sót egy nagy tálban. Add hozzá a vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Fóliába csomagolva pihentesd legalább 30 percig a hűtőben, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A tésztát ne gyúrd túl, mert akkor kemény lesz. A hűtés segít a glutén lazításában, így könnyebb lesz nyújtani.
A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt egy kisebb lábasban, majd vedd le a tűzről és add hozzá az apróra tört étcsokoládét. Keverd simára, míg a csokoládé teljesen el nem olvad. Add hozzá a vaníliát és a porcukrot, majd hűtsd le és tedd hűtőbe legalább 30 percre, hogy sűrű, krémes állagot kapj.
A tejszínt ne forrald, csak melegítsd fel. Ha a csokoládé nem olvad el teljesen, tedd vissza a lábast a tűzre alacsony lángon, és keverd folyamatosan.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki nagyon vékonyra, majd vágj belőle 10x10 cm-es négyzeteket. A négyzeteket tekerd fel fém cannoli formákra, a széleket nedves ujjal zárd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak ki.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, annál ropogósabb lesz a cannoli héja. A széleket alaposan zárd össze, különben a sütés során szétnyílnak.
Melegítsd az olajat kb. 180°C-ra. Süss minden cannolit aranybarnára, majd papírtörlőn csepegtesd le. Miután kihűlt, óvatosan távolítsd el a formákat.
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizd hőmérővel, vagy dobj bele egy kis darab tésztát. Ha azonnal feljön és aranybarnára sül, akkor megfelelő a hőmérséklet. Ügyelj, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a cannoli kívül megég, belül pedig nyers marad.
Habzsák segítségével töltsd meg a kihűlt cannoli héjakat az étcsokoládés krémmel. Mindkét végét töltsd, hogy belül is egyenletesen oszoljon el a krém. Azonnal tálald vagy hűtsd fogyasztásig.
A cannoli héjakat csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, mert a krém meglágyítja a héjat, és elveszíti a ropogósságát.
Tálalás előtt hintsd meg kevés porcukorral. A töltelék önmagában gazdag és karakteres, így nincs szükség extra díszítésre. Csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, hogy a héj ropogós maradjon.
A porcukorral való meghintés csak opcionális, de szép látványt nyújt. Ha szeretnéd, díszítheted aprított pisztáciával vagy csokoládéforgáccsal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.