Étcsokoládés cupcake tálalva

Étcsokoládés Cupcake

A csokoládéval készült sütemények évszázadok óta a világ legkedveltebb desszertjei közé tartoznak. Az első csokoládés süteményeket az 1800-as évek végén kezdték készíteni, amikor a kakaópor és az étcsokoládé szélesebb körben elérhetővé vált. A cupcake formában sütött csokoládés édességek az amerikai cukrászat egyik ikonikus elemei lettek. Az étcsokoládés cupcake intenzív ízével és gazdag állagával tökéletes választás egy csésze kávé mellé vagy különleges alkalmakra. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg olvasztott csokoládéval leönteni vagy csokoládéforgáccsal díszíteni!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
150 g Étcsokoládé
30 g Kakaópor
200 g Krém sajt
100 g Porcukor
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    Ha nincs papírkapszlid, a muffin formát alaposan vajazd ki és lisztezd meg.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, kakaóport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojásokat egyenként add hozzá, és mindegyik után alaposan keverd el, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a szárazzal.

    6

    Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben, majd óvatosan keverd a tésztába.

    Az étcsokoládét óvatosan olvaszd meg, nehogy megégjen. Ha mikróban olvasztod, 30 másodpercenként ellenőrizd és keverd meg.

    7

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    Ne töltsd túl a formákat, mert a cupcake-ek kifolyhatnak.

    8

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.

    A krémsajt legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben keverhető legyen.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és reszelt étcsokoládéval vagy kakaóporral szórd meg.

    A muffinokat teljesen hűtsd ki, mielőtt a krémet rákened, különben a krém megolvad.