Extra hĂșsos gyros sĂŒlt csirkĂ©vel, marhahĂșssal, bĂĄrĂĄnyhĂșssal Ă©s tzatziki szĂłsszal

Extra HĂșsos Gyros

Az extra hĂșsos gyros a görög street food egyik legbƑsĂ©gesebb Ă©s leglaktatĂłbb vĂĄltozata. Az autentikus fƱszerezĂ©sƱ csirkemell, marhahĂșs Ă©s bĂĄrĂĄnyhĂșs kombinĂĄciĂłja egyedĂŒlĂĄllĂłan gazdag Ă­zt ad ennek a szendvicsnek. A friss zöldsĂ©gek, a feta sajt Ă©s a tzatziki tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt a hĂșsos töltelĂ©k mellĂ©. Ha igazĂĄn kiadĂłs Ă©s Ă­zletes gyrost szeretnĂ©l, ezt a vĂĄltozatot imĂĄdni fogod!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Pita kenyĂ©r
⭕ 200 g Csirkemell
⭕ 200 g MarhahĂșs (szeletelt vagy darĂĄlt)
⭕ 150 g BĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 150 g Görög joghurt
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 20 ml CitromlĂ©
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Oregánó
⭕ 1 tk. FĂŒstölt pirospaprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Uborka
⭕ 1 db Piros hagyma
⭕ 100 g JĂ©gsalĂĄta
⭕ 100 g Feta sajt
⭕ 150 g Tzatziki szósz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    VĂĄgd a csirkemellet, marhahĂșst Ă©s bĂĄrĂĄnyhĂșst vĂ©kony csĂ­kokra, majd egy tĂĄlban keverd össze a joghurttal, citromlĂ©vel, zĂșzott fokhagymĂĄval, olĂ­vaolajjal, oregĂĄnĂłval, fĂŒstölt pirospaprikĂĄval, sĂłval Ă©s borssal. Hagyd pĂĄcolĂłdni legalĂĄbb 30 percig.

    Ha van idƑd, hagyd a hĂșst akĂĄr több ĂłrĂĄn ĂĄt vagy egy Ă©jszakĂĄn ĂĄt pĂĄcolĂłdni, hogy az Ă­zek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk.

    2

    Egy serpenyƑben közepes lĂĄngon sĂŒsd meg a pĂĄcolt hĂșsokat 8-10 perc alatt, amĂ­g aranybarnĂĄra Ă©s szaftosra nem sĂŒlnek.

    Ne tedd tĂșl sok hĂșst egyszerre a serpenyƑbe, mert lehƱti a serpenyƑt Ă©s a hĂșs pĂĄrolĂłdni fog ahelyett, hogy pirulna. InkĂĄbb több rĂ©szletben sĂŒsd.

    3

    Szeleteld fel a paradicsomot, uborkåt és piros hagymåt vékony karikåkra.

    A vékonyra szeletelt zöldségek könnyebben illeszkednek a pitåba és kellemesebb a fogyasztåsuk.

    4

    Vågd apróra a jégsalåtåt, és morzsold rå a feta sajtot.

    A jĂ©gsalĂĄtĂĄt közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt vĂĄgd fel, hogy ropogĂłs maradjon. A feta sajtot Ă­zlĂ©s szerint morzsold rĂĄ, de ne vidd tĂșlzĂĄsba, mert elnyomhatja a többi Ă­zt.

    5

    MelegĂ­tsd meg a pita kenyeret egy serpenyƑben vagy sĂŒtƑben, hogy kissĂ© puha Ă©s rugalmas legyen.

    A pita kenyeret nedves konyharuhĂĄba csomagolva is megmelegĂ­theted a mikrĂłban, hogy puha maradjon.

    6

    A meleg pitĂĄk belsejĂ©be helyezd a sĂŒlt csirkecsĂ­kokat, marhahĂșst, bĂĄrĂĄnyhĂșst, friss zöldsĂ©geket Ă©s a feta sajtot.

    Ne töltsd tĂșl a pitĂĄkat, mert akkor nehĂ©z lesz Ƒket feltekerni Ă©s a töltelĂ©k kieshet.

    7

    Locsold meg a tzatziki szósszal, és tekerd fel a pitåt, hogy szendvicset kapj.

    Ha szereted a csípƑset, adj hozzá egy kis csípƑs szószt vagy aprított chilipaprikát.

    8

    Azonnal tĂĄlald, melegen fogyasztva a legfinomabb.

    A pitĂĄt pirĂ­tsd meg kissĂ© a serpenyƑben vagy a sĂŒtƑben, hogy ropogĂłsabb legyen.