Extra ropog贸s s贸s-karamell谩s gofri t谩lalva

Extra ropog贸s s贸s-karamell谩s gofri

A belga gofri vil谩gszerte h铆res ropog贸s 茅s m茅gis puha belsej疟 text煤r谩j谩r贸l. Ezt a verzi贸t az 茅des 茅s s贸s 铆zek t枚k茅letes egyens煤lya teszi k眉l枚nlegess茅. A s贸s karamella a 20. sz谩zad elej茅n v谩lt igaz谩n n茅pszer疟v茅, 茅s az贸ta sz谩mos desszert elengedhetetlen eleme lett. A ropog贸s gofri 茅s a l谩gy, gazdag karamell sz贸sz kombin谩ci贸ja egyszerre k茅nyeztet艖 茅s eleg谩ns 茅dess茅g, amely minden 茅dessz谩j煤 kedvence lehet!

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 35 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
10 g Friss 茅leszt艖
2 db Toj谩s
75 g Vaj
50 g Krist谩lycukor
50 g Barnacukor
1 csipet S贸
100 ml Sz贸dav铆z
100 ml Tejsz铆n
150 g S贸s vajkaramella
2 csipet Tengeri s贸pehely
20 g Porcukor
50 g Di贸

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Meleg铆tsd fel a tejet langyosra, majd morzsold bele az 茅leszt艖t 茅s adj hozz谩 egy te谩skan谩l cukrot. Hagyd 谩llni 5-10 percig, am铆g felfut.

    A tej ne legyen t煤l forr贸, mert az elpuszt铆tja az 茅leszt艖t. A langyos h艖m茅rs茅klet ide谩lis az 茅leszt艖 aktiv谩l谩s谩hoz.

    2

    Egy nagy t谩lban keverd 枚ssze a lisztet, a barnacukrot, a marad茅k krist谩lycukrot 茅s egy csipet s贸t. 脺sd bele a toj谩sokat, 茅s keverd hozz谩 a felfuttatott 茅leszt艖s tejet.

    A sz谩raz hozz谩val贸kat 茅rdemes 谩tszit谩lni, hogy ne legyenek csom贸k a t茅szt谩ban.

    3

    Lassan dolgozd bele az olvasztott vajat, majd add hozz谩 a sz贸davizet. Keverd sim谩ra, hogy egy k枚nny疟, leveg艖s t茅szt谩t kapj.

    A vajat ne forr贸n add a t茅szt谩hoz, mert megf艖zheti a toj谩st. A sz贸dav铆z seg铆t abban, hogy a gofri k枚nny疟 茅s leveg艖s legyen.

    4

    Takard le a t茅szt谩t egy tiszta konyharuh谩val, 茅s hagyd kelni meleg helyen 45 percig, am铆g a dupl谩j谩ra n艖.

    A kel茅shez ide谩lis hely a s眉t艖, amit el艖meleg铆tett茅l 50 fokra, majd kikapcsolt谩l.

    5

    Meleg铆tsd el艖 a gofris眉t艖t 茅s kend ki vajjal. 脰nts bele egy adag t茅szt谩t, majd s眉sd aranybarn谩ra 茅s ropog贸sra 3-4 perc alatt.

    A gofris眉t艖t alaposan meleg铆tsd fel, miel艖tt bele枚nt枚d a t茅szt谩t. A s眉t茅si id艖 a gofris眉t艖 t铆pus谩t贸l f眉gg艖en v谩ltozhat, figyelj a sz铆n茅re.

    6

    K枚zben k茅sz铆tsd el a s贸s karamellsz贸szt: olvaszd meg a s贸s vajkaramell谩t a tejsz铆nnel egy kis l谩bosban, folyamatosan kevergetve, am铆g sima 茅s f茅nyes nem lesz.

    A karamellsz贸szt alacsony l谩ngon k茅sz铆tsd, hogy ne 茅gjen le. Ha nincs s贸s vajkaramell谩d, haszn谩lhatsz sima karamell谩t 茅s adhatsz hozz谩 egy csipet s贸t.

    7

    A frissen s眉lt gofrit locsold meg a meleg s贸s karamellsz贸sszal, majd sz贸rd meg tengeri s贸pehellyel 茅s apr贸ra v谩gott di贸val.

    A tengeri s贸pehely kiemeli a karamell 茅dess茅g茅t 茅s ropog贸s text煤r谩t ad. A di贸 helyett haszn谩lhatsz m谩s magvakat is, p茅ld谩ul pek谩ndi贸t vagy mandul谩t.

    8

    Sz贸rd meg porcukorral, 茅s azonnal t谩lald.

    Azonnal t谩lald, mert a gofri a legfinomabb frissen, melegen. A porcukor helyett k铆n谩lhatsz mell茅 tejsz铆nhabot vagy van铆liafagylaltot is.