A rizst öblítsd át hideg víz alatt, majd tedd egy nagy lábasba a vízzel, a fahéjrúddal és egy csipet sóval együtt. Forrald fel, majd vedd vissza a hőt alacsonyra, és főzd lefedve 45–50 percig.
Időnként keverd meg, nehogy leégjen az alja – a hosszú főzés alatt a rizs szinte szétfő és krémes állagú lesz.
Amikor a rizs teljesen szétfőtt és a kása sűrű, add hozzá a tejet, majd főzd további 10 percig, hogy még krémesebb legyen.
Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet vagy tejet – a congee állaga legyen kanalazható, nem túl híg.
Vedd ki a fahéjrudat, majd keverd bele a mézet és az őrölt fahéjat. Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be az édességét.
Ha nem szereted a mézet, használhatsz juharszirupot vagy barna cukrot is helyette.
Tálald forrón, friss gyümölcsökkel vagy pirított dióval megszórva – de önmagában is kiváló, melegítő reggeli.
A tálalás előtt pihentesd 5 percig, így a textúrája tovább sűrűsödik és kellemesebb lesz kanalazni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.