Fahéjas gyömbéres citrusos szósz tålalva

Fahéjas gyömbéres citrusos szósz

A fahĂ©jas gyömbĂ©res citrusos szĂłsz egy kĂŒlönleges, Ă©des Ă©s enyhĂ©n csĂ­pƑs mĂĄrtĂĄs, amely kivĂĄlĂłan illik sĂŒlt hĂșsokhoz, grillezett halakhoz vagy akĂĄr desszertekhez. A narancs Ă©s a lime frissessĂ©ge remekĂŒl harmonizĂĄl a gyömbĂ©r meleg csĂ­pƑssĂ©gĂ©vel, mĂ­g a fahĂ©j mĂ©ly, fƱszeres Ă­zt ad hozzĂĄ. Ez a mĂĄrtĂĄs kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ az ĂĄzsiai Ă©s mediterrĂĄn konyhĂĄban, ahol a gyĂŒmölcsös-fƱszeres Ă­zkombinĂĄciĂłk nagy szerepet jĂĄtszanak. Ha szereted az egyedi Ă©s kĂŒlönleges szĂłszokat, ez a recept garantĂĄltan a kedvenceid közĂ© fog kerĂŒlni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 ml Frissen facsart narancslĂ©
⭕ 30 ml Frissen facsart lime lĂ©
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 1 csipet Szerecsendió
⭕ 15 g Vaj
⭕ 10 g KukoricakemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 50 ml Víz
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    HĂĄmozd meg Ă©s reszeld le a friss gyömbĂ©rt, hogy az Ă­ze intenzĂ­ven Ă©rvĂ©nyesĂŒljön a szĂłszban.

    A gyömbĂ©rt finom lyukĂș reszelƑn reszeld le, Ă­gy könnyebben keveredik el a szĂłszban.

    2

    Egy közepes låbasban olvaszd fel a vajat, majd add hozzå a reszelt gyömbért. Pirítsd alacsony långon 1-2 percig, hogy az aromåk felszabaduljanak.

    Vigyåzz, hogy a vaj ne égjen meg, mert az befolyåsolja a szósz ízét. Alacsony långon pirítsd a gyömbért, hogy az aromåja szépen kijöjjön.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a frissen facsart narancslevet Ă©s lime levet, majd keverd el alaposan.

    A frissen facsart citruslevek sokkal intenzĂ­vebb Ă­zt adnak a szĂłsznak, mint a bolti vĂĄltozatok.

    4

    Add hozzĂĄ a fahĂ©jrudat Ă©s egy csipet szerecsendiĂłt, majd hagyd lassĂș tƱzön fƑni 5 percig.

    A fahéjrudat egészben add hozzå, így könnyebb lesz eltåvolítani a végén. A szerecsendiót frissen reszeld, hogy intenzívebb legyen az íze.

    5

    Keverd össze a kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt a hideg vĂ­zzel, majd fokozatosan csorgasd a szĂłszhoz, folyamatos keverĂ©s mellett, hogy elkerĂŒld a csomĂłsodĂĄst.

    A kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt mindig hideg vĂ­zzel keverd el, mert a meleg vĂ­ztƑl csomĂłs lesz. Fontos a folyamatos keverĂ©s, hogy a szĂłsz egyenletesen sƱrƱsödjön.

    6

    Adj hozzĂĄ mĂ©zet Ă©s egy csipet sĂłt, majd fƑzd tovĂĄbbi 3-4 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik.

    A méz mennyiségét ízlés szerint våltoztathatod. A só kiemeli az édes és fƱszeres ízeket.

    7

    Tåvolítsd el a fahéjrudat, majd keverd åt utoljåra, és hagyd kicsit hƱlni.

    A szĂłsz hƱtĂ©s közben mĂ©g tovĂĄbb sƱrƱsödik, ezĂ©rt ne fƑzd tĂșl.

    8

    TĂĄlald sĂŒlt csirkĂ©hez, grillezett halhoz vagy akĂĄr palacsintĂĄhoz egy kĂŒlönleges, fƱszeres Ă­zĂ©lmĂ©nyĂ©rt.

    A szĂłsz hƱtƑben tĂĄrolva nĂ©hĂĄny napig elĂĄll. TĂĄlalĂĄs elƑtt Ă©rdemes felmelegĂ­teni.