Készítsd elő a hozzávalókat: mérd ki a mandulalisztet, porcukrot és a tojásfehérjét.
A macaron készítésénél a pontos mérés elengedhetetlen a sikerhez! Használj digitális mérleget.
Egy tálban keverd össze a mandulalisztet és a porcukrot. Az egész keveréket egy szitán átpasszírozd, hogy ne maradjanak benne darabos részek.
Ez a lépés nagyon fontos a sima macaronok eléréséhez. Ha nem szitálod át, a macaronok felülete rücskös lehet.
A tojásfehérjét egy keverőtálban kezd el habbá verni, majd fokozatosan add hozzá a granulált cukrot. Addig verjük, amíg kemény csúcsokat nem képez, és fényes lesz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben felverődik. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab stabilabb legyen.
A mandulalisztes-porcukros keveréket óvatosan forgatva add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Ne keverd túl, hogy ne essen össze a hab.
Ez a macaron készítésének egyik legkritikusabb pontja. Óvatosan, alulról felfelé forgatva keverd, és csak addig, amíg éppen össze nem áll.
A masszát egy sütőpapíros tepsire adagold, használj egy habzsákot a tökéletes kör alakú macaronok kialakításához.
A sütőpapírra előre rajzolj köröket, így egyforma méretű macaronokat tudsz készíteni. A habzsákot függőlegesen tartsd.
Hagyd a kész macaronokat szobahőmérsékleten pihenni 30-60 percig, hogy a tetejük egy vékony kérget képezzen.
Ez a kérgesedés elengedhetetlen a macaronok "lábának" kialakulásához sütés közben. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Melegítsd elő a sütőt 150 °C-ra (légkeveréses), majd süsd a macaronokat 12-15 percig. Az aljuknak könnyen el kell válniuk a sütőpapírtól.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő lehet. Ha nem légkeveréses a sütőd, akkor 160°C-on süsd. Figyeld a macaronokat, és ha szükséges, állítsd be a sütési időt.
A fahéjas töltelékhez a fehér csokoládét olvaszd meg vízgőz felett, majd keverd össze a vajjal, tejszínnel és a fahéjjal.
A fehér csokoládét óvatosan olvaszd, mert könnyen megég. A vízgőz felett a legbiztonságosabb.
Keverd simára a fahéjas-fehér csokoládé ganache-t, majd hagyd kihűlni.
Ha a ganache túl híg, tedd be a hűtőbe egy kicsit, hogy besűrűsödjön.
A kihűlt macaronokat töltsd meg a fahéjas ganache-sal, majd a tetejüket zárd le egy másik macaronnal.
A ganache-t habzsákból a legkönnyebb a macaronokra nyomni.
A kész macaronokat hagyd pihenni egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után az ízek jobban összeérnek, és a macaronok állaga is tökéletesebb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.