Készítsd elő az alapanyagokat: a mangót hámozd meg, magozd ki, és vágd apró kockákra. A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért hámozd meg és aprítsd finomra.
A mangó kiválasztásánál figyelj, hogy érett, de ne túl puha legyen, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Egy közepes méretű lábosban melegítsd fel az almaecetet és a vörösbort közepes lángon. Add hozzá a barnacukrot, és keverd addig, amíg a cukor feloldódik.
Használj jó minőségű vörösbort, mert ez nagyban befolyásolja a chutney végső ízét. Ne használj túl savas almaecetet.
Add hozzá az aprított vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért, majd főzd 5 percig, amíg a hagyma megpuhul.
A hagymát ne pirítsd, csak párold, hogy édeskés íze megmaradjon.
Ezután add hozzá a mangót, a fahéjrudat, sót és borsot. Keverd össze, majd forrald fel a keveréket.
A fahéjrudat egészben add hozzá, így könnyebb lesz eltávolítani a végén. A só és bors mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Amint felforrt, csökkentsd a hőt alacsonyra, és főzd 30-35 percig, időnként megkeverve, amíg a chutney besűrűsödik és az ízek összeérnek.
Fontos, hogy alacsony lángon főzd, különben leéghet. Ha túl sűrű lenne, adhatsz hozzá egy kevés vizet.
Kóstold meg a chutney-t, és ha szükséges, állítsd be az ízesítést több cukorral vagy ecettel. Ha simább állagot szeretnél, turmixold át egy botmixerrel, de hagyhatsz benne darabosabb részeket is.
A botmixer használata opcionális, de figyelj, hogy ne turmixold túl, ha darabosabbat szeretnél. Kóstolásnál vedd figyelembe, hogy a hűtés során az ízek még intenzívebbek lesznek.
Hagyd a chutney-t kihűlni, majd töltsd tiszta, légmentesen zárható üvegbe. Hűtőszekrényben akár két hétig is eltartható.
Az üvegeket alaposan mosd ki és fertőtlenítsd, hogy a chutney minél tovább elálljon. A forró chutney-t ne töltsd hideg üvegbe, mert megrepedhet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.