Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a fahéjat és a vaníliás cukrot.
A sütőport és a porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek csomósak.
Add hozzá a hideg, kockákra vágott vajat, majd az ujjbegyeiddel morzsold össze a lisztes keverékkel, amíg finom, morzsás állagot nem kapsz.
A vaj legyen nagyon hideg, hogy ne olvadjon meg a kezed melegétől. Gyorsan dolgozz, hogy a tészta ne melegedjen fel.
Öntsd hozzá a mézet és a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát homogén állagúvá.
Ne gyúrd túl a tésztát, csak addig, amíg összeáll. Ha túl kemény a tészta, adj hozzá egy kevés tejet.
Csomagold fóliába a tésztát, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
A hűtés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd szaggass belőle kör alakú linzerformákat. A korongok felének a közepét egy kisebb formával vágd ki.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon ragad, tedd vissza a hűtőbe.
Helyezd a linzerdarabokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd előmelegített 180°C-os sütőben süsd 8-10 percig, amíg világos aranybarna nem lesz.
A linzereket ne süsd túl, mert akkor kemények lesznek. Figyeld a sütőt, és vedd ki, amikor már aranybarna a szélük.
Hagyd teljesen kihűlni a linzereket, majd kend meg lekvárral a teljes korongokat, és illeszd rájuk a lyukas darabokat.
A lekvár legyen sűrű, hogy ne áztassa el a linzert. Használhatsz baracklekvárt, szilvalekvárt vagy bármilyen más kedvenc lekvárt.
Porcukorral meghintve tálald.
Tálalás előtt a linzert porcukorral meghintheted, vagy lekvárral összeragaszthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.