Fahéjas-mézes torta tálalva

Fahéjas-mézes torta

A mézes sütemények évszázadok óta a hideg évszak kedvencei, hiszen az édes méz és a meleg fűszerek, mint a fahéj, igazán otthonos hangulatot teremtenek. Ez a fahéjas-mézes torta az ünnepi szezon egyik legfinomabb süteménye, amely a klasszikus mézeskalács ízeit idézi. Képzeld el, ahogy a sütőből kiáradó mézes és fahéjas illatok betöltik a konyhát, és alig várod, hogy egy szeletet megkóstolj. A titok a jó minőségű méz használatában rejlik, amely mélyebb ízt ad a süteménynek. Ez a torta tökéletes választás egy hideg téli délutánon egy csésze forró tea vagy kávé mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Liszt
150 g Méz
3 db Tojás
100 g Vaj
100 ml Tej
100 g Barnacukor
1 tk. Sütőpor
2 tk. Fahéj
1 tk. Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, vagy béleld ki sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést, a forma előkészítése pedig megakadályozza a tészta letapadását.

    2

    A vajat olvaszd meg egy kis lábasban, majd keverd hozzá a mézet, és hagyd hűlni.

    A méz és a vaj összeolvasztása egyenletesebb eloszlást biztosít a tésztában.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat és a barnacukrot, amíg habos lesz.

    A tojások és cukor habosra keverése levegőssé teszi a tésztát.

    4

    Öntsd a mézes-vajas keveréket a tojásos cukorhoz, majd add hozzá a vanília kivonatot, és keverd simára.

    A mézes-vajas keveréket ne forrón öntsd a tojásos cukorhoz, mert a tojás megfőhet. Hagyd kicsit hűlni, mielőtt hozzáadod.

    5

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót.

    A száraz hozzávalók összekeverése biztosítja az egyenletes eloszlást a tésztában.

    6

    Fokozatosan szitáld a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, közben folyamatosan keverd, hogy egyenletes tésztát kapj.

    A szitálás segít elkerülni a csomók kialakulását a tésztában.

    7

    Öntsd a masszát az előkészített tortaformába, és egyengesd el a tetejét.

    A tortaformát vajazd ki és lisztezd meg, vagy béleld ki sütőpapírral, hogy a torta könnyen kijöjjön sütés után.

    8

    Süsd a tortát 35-40 percig, vagy amíg aranybarna lesz, és egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

    A tűpróba segít eldönteni, hogy a torta teljesen átsült-e.

    9

    Vedd ki a sütőből, és hagyd 10 percig a formában hűlni, majd borítsd ki egy rácsra teljesen kihűlni.

    A formában való hűtés megakadályozza a torta törését kiborításkor.

    10

    Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, vagy meglocsolhatod egy kis extra mézzel a még intenzívebb ízért.

    A porcukorral vagy mézzel való díszítés fokozza az ízélményt és a torta megjelenését.