MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra, Ă©s vajazz ki egy 22 cm-es tortaformĂĄt, vagy bĂ©leld ki sĂŒtĆpapĂrral.
A sĂŒtĆ elĆmelegĂtĂ©se biztosĂtja az egyenletes sĂŒtĂ©st, a forma elĆkĂ©szĂtĂ©se pedig megakadĂĄlyozza a tĂ©szta letapadĂĄsĂĄt.
A vajat olvaszd meg egy kis låbasban, majd keverd hozzå a mézet, és hagyd hƱlni.
A mĂ©z Ă©s a vaj összeolvasztĂĄsa egyenletesebb eloszlĂĄst biztosĂt a tĂ©sztĂĄban.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a tojĂĄsokat Ă©s a barnacukrot, amĂg habos lesz.
A tojĂĄsok Ă©s cukor habosra keverĂ©se levegĆssĂ© teszi a tĂ©sztĂĄt.
Ăntsd a mĂ©zes-vajas keverĂ©ket a tojĂĄsos cukorhoz, majd add hozzĂĄ a vanĂlia kivonatot, Ă©s keverd simĂĄra.
A mĂ©zes-vajas keverĂ©ket ne forrĂłn öntsd a tojĂĄsos cukorhoz, mert a tojĂĄs megfĆhet. Hagyd kicsit hƱlni, mielĆtt hozzĂĄadod.
Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtĆport, a fahĂ©jat Ă©s a sĂłt.
A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk összekeverĂ©se biztosĂtja az egyenletes eloszlĂĄst a tĂ©sztĂĄban.
Fokozatosan szitåld a szåraz hozzåvalókat a nedves keverékhez, közben folyamatosan keverd, hogy egyenletes tésztåt kapj.
A szitĂĄlĂĄs segĂt elkerĂŒlni a csomĂłk kialakulĂĄsĂĄt a tĂ©sztĂĄban.
Ăntsd a masszĂĄt az elĆkĂ©szĂtett tortaformĂĄba, Ă©s egyengesd el a tetejĂ©t.
A tortaformĂĄt vajazd ki Ă©s lisztezd meg, vagy bĂ©leld ki sĂŒtĆpapĂrral, hogy a torta könnyen kijöjjön sĂŒtĂ©s utĂĄn.
SĂŒsd a tortĂĄt 35-40 percig, vagy amĂg aranybarna lesz, Ă©s egy beleszĂșrt fogpiszkĂĄlĂł tisztĂĄn jön ki.
A tƱprĂłba segĂt eldönteni, hogy a torta teljesen ĂĄtsĂŒlt-e.
Vedd ki a sĂŒtĆbĆl, Ă©s hagyd 10 percig a formĂĄban hƱlni, majd borĂtsd ki egy rĂĄcsra teljesen kihƱlni.
A formĂĄban valĂł hƱtĂ©s megakadĂĄlyozza a torta törĂ©sĂ©t kiborĂtĂĄskor.
TĂĄlalĂĄs elĆtt megszĂłrhatod porcukorral, vagy meglocsolhatod egy kis extra mĂ©zzel a mĂ©g intenzĂvebb ĂzĂ©rt.
A porcukorral vagy mĂ©zzel valĂł dĂszĂtĂ©s fokozza az ĂzĂ©lmĂ©nyt Ă©s a torta megjelenĂ©sĂ©t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.