Fahéjas narancsos chili chutney tálalva

Fahéjas narancsos chili chutney

A fahéjas narancsos chili chutney egy izgalmas kombinációja az édes és csípős ízeknek, amely tökéletesen kiegészíti a sajtokat, húsokat vagy akár pirítósokat. A narancs frissessége és édessége harmonizál a chili csípősségével, míg a fahéj meleg, fűszeres aromát ad a mártásnak. Ez a chutney nemcsak ízletes, de látványos is, és garantáltan feldobja az asztalt bármilyen alkalomra. Képzeld el, ahogy a narancs és fahéj illata keveredik a chili csípős aromájával, miközben lassan főzöd a chutney-t. Az elkészítése egyszerű, és az eredmény egy gazdag, pikáns szósz, amely minden falatot különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Narancs
2 db Piros chili paprika
1 tk. Fahéj
100 g Barnacukor
50 ml Almaecet
10 g Gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a narancsokat, és vágd kis kockákra. A piros chili paprikát vágd fel apróra, a magokat eltávolíthatod, ha kevésbé csípős chutney-t szeretnél.

    A narancsokat filézd ki, hogy ne maradjon rajta hártya, így kellemesebb lesz az állaga. A chili erősségét a magok mennyiségével tudod szabályozni.

    2

    Reszeld le a gyömbért és a fokhagymát, hogy intenzívebb ízt kapj.

    A reszelés helyett használhatsz fokhagymanyomót is, de a reszelés finomabb állagot eredményez.

    3

    Egy közepes méretű lábosban keverd össze a narancsot, chilit, gyömbért, fokhagymát, barnacukrot, almaecetet és fahéjat.

    A narancs héját is belereszelheted, de csak a külső, színes részét, mert a fehér része keserű lehet.

    4

    Adj hozzá 100 ml vizet, majd közepes lángon kezd el melegíteni a keveréket, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A víz segít, hogy a cukor ne égjen le, amíg feloldódik.

    5

    Főzd lassú tűzön 20-25 percig, amíg a chutney besűrűsödik, és az ízek jól összeérnek. Időnként keverd meg, hogy ne égjen le.

    A főzési idő függ a narancs fajtájától és a hőfoktól. Figyeld az állagát, és ha szükséges, főzd tovább.

    6

    Amikor a chutney elérte a kívánt állagot, ízesítsd egy csipet sóval, majd hagyd kihűlni.

    A só kiemeli az édes és savanyú ízeket, ezért ne hagyd ki.

    7

    Tálald sajtok mellé, húsokhoz vagy pirítósra kenve. Ha marad, tárold légmentesen zárható üvegben a hűtőszekrényben.

    A chutney íze másnapra még intenzívebb lesz, miután az ízek teljesen összeértek.