A szilvákat mosd meg, távolítsd el a magokat, majd vágd kisebb darabokra és turmixgépben pürésítsd teljesen simára.
Ha a szilva nem elég édes, adj hozzá egy kevés mézet vagy juharszirupot a pürésítés során.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot és a fahéjat, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
A cukor helyett használhatsz más édesítőszert is, például xilitet vagy eritritet.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a szilvapürét és a citromlevet.
A citromlé segít megőrizni a szilva színét és fokozza az ízét.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edény biztosítja, hogy a sorbet egyenletesen fagyjon meg.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a lépés elengedhetetlen a sima, jégkristálymentes sorbet eléréséhez.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és fahéjjal megszórt szilvaszeletekkel.
A tálalás előtt állni hagyás megkönnyíti a kanalazást és intenzívebbé teszi az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.