A csicseriborsó lisztet egy nagy tálban keverd össze a vízzel, hogy sima tésztát kapj.
A víz hőmérséklete legyen langyos, hogy könnyebben oldódjon fel a liszt.
Add hozzá az olívaolajat, a sót, a borsot, és apróra vágott rozmaringot. Keverd össze alaposan.
Ha erősebb rozmaringos ízt szeretnél, használj több friss rozmaringot.
Hagyd a tésztát 30 percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nem áll rendelkezésre elég idő, akár 15 perccel is lerövidítheted a pihenést, de a pihenés segít a textúra javításában.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, és önts bele egy kis olívaolajat.
Ne használj túl sok olajat, hogy ne legyen zsíros a fainá, de elég ahhoz, hogy a tészta ne tapadjon a serpenyőhöz.
A tésztát öntsd a serpenyőbe, és süsd 3-5 percig, majd fordítsd meg és süsd a másik oldalát is aranybarnára.
A fainá akkor lesz kész, ha mindkét oldala szép ropogós és aranybarna.
Tálald melegen, friss rozmaringgal díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.