Fainá rozmaringgal, gazdag ízvilággal és ropogós textúrával

Fainá rozmaringgal

A Fainá egy hagyományos mediterrán étel, amely csicseriborsó lisztből készül, és rengeteg variációban megtalálható. Az egyik legnépszerűbb verziója rozmaringgal készül, amely friss, illatos ízt ad a tésztának. Ezt az ételt gyakran fogyasztják reggelire vagy előételként, és könnyen variálható különböző fűszerekkel és feltétekkel. A fainá rozmaringgal gazdag ízvilágot kínál, és egyszerű elkészíthetősége miatt bárki könnyen készítheti otthon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csicseriborsó liszt
400 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 ág Rozmaring
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsó lisztet egy nagy tálban keverd össze a vízzel, hogy sima tésztát kapj.

    A víz hőmérséklete legyen langyos, hogy könnyebben oldódjon fel a liszt.

    2

    Add hozzá az olívaolajat, a sót, a borsot, és apróra vágott rozmaringot. Keverd össze alaposan.

    Ha erősebb rozmaringos ízt szeretnél, használj több friss rozmaringot.

    3

    Hagyd a tésztát 30 percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nem áll rendelkezésre elég idő, akár 15 perccel is lerövidítheted a pihenést, de a pihenés segít a textúra javításában.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, és önts bele egy kis olívaolajat.

    Ne használj túl sok olajat, hogy ne legyen zsíros a fainá, de elég ahhoz, hogy a tészta ne tapadjon a serpenyőhöz.

    5

    A tésztát öntsd a serpenyőbe, és süsd 3-5 percig, majd fordítsd meg és süsd a másik oldalát is aranybarnára.

    A fainá akkor lesz kész, ha mindkét oldala szép ropogós és aranybarna.

    6

    Tálald melegen, friss rozmaringgal díszítve.