A falukorvot vágd szeletekre, majd egy serpenyőben a vajon süsd meg mindkét oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.
A korvát közepes lángon süsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen megpiruljon.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és a vajon pirítsd meg, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagyma és fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket.
Add hozzá a tejfölt a hagymás keverékhez, majd keverd simára. Főzd alacsony hőmérsékleten 5 percig.
Ha túl sűrűnek találod a mártást, egy kis tejjel hígíthatod.
A mártást ízesítsd sóval és borssal, majd öntsd rá a megsült falukorvára.
Az ízek még jobban összeérnek, ha egy kicsit állni hagyod a mártást a tűzhelyen.
Tálald az ételt friss petrezselyemmel megszórva.
A friss petrezselyem zöldessége és friss íze jól passzol a gazdag tejfölös mártáshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.