Falukorv tejfölös mártásban, friss petrezselyemmel tálalva

Falukorv tejfölös mártásban

A falukorv egy tradicionális bécsi étel, amelyet gyakran tejfölös mártásban készítenek, gazdag ízekkel. Az étel különlegességét a fűszeres kolbász és a krémes, tejfölös mártás adja. A mártásban lévő fokhagyma és hagyma kiemeli a kolbász ízét, míg a friss petrezselyem frissességet és színt ad hozzá. A falukorv tejfölös mártásban ideális étel egy gyors, laktató vacsorához, amit a család minden tagja imádni fog.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Falukorv
200 ml Tejföl
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Vaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A falukorvot vágd szeletekre, majd egy serpenyőben a vajon süsd meg mindkét oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A korvát közepes lángon süsd, hogy ne égjen meg, hanem szépen megpiruljon.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és a vajon pirítsd meg, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma és fokhagyma pirítása segít kiemelni az ízeket.

    3

    Add hozzá a tejfölt a hagymás keverékhez, majd keverd simára. Főzd alacsony hőmérsékleten 5 percig.

    Ha túl sűrűnek találod a mártást, egy kis tejjel hígíthatod.

    4

    A mártást ízesítsd sóval és borssal, majd öntsd rá a megsült falukorvára.

    Az ízek még jobban összeérnek, ha egy kicsit állni hagyod a mártást a tűzhelyen.

    5

    Tálald az ételt friss petrezselyemmel megszórva.

    A friss petrezselyem zöldessége és friss íze jól passzol a gazdag tejfölös mártáshoz.