Fårikål fekete borssal, gazdag bárányhúsos leves káposztával

Fårikål fekete borssal

A Fårikål egy hagyományos norvég étel, amely bárányhúst és káposztát kombinál egy egyszerű, de rendkívül ízletes leves formájában. Az étel leginkább Norvégiában és más skandináv országokban népszerű, és egy klasszikus választás az őszi és téli hónapokban. A fekete bors és a babérlevél gazdagítja az ízeket, míg a hosszú főzés biztosítja, hogy a hús teljesen megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 1 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Bárányhús (tányérdarabok)
1 db Fehér káposzta
2 tk. Fekete bors
1 tk.
1.5 l Víz
2 ek. Olívaolaj
2 db Babérlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst tisztítsd meg, ha szükséges, és vágd nagyobb darabokra. A hús daraboknak olyan méretűeknek kell lenniük, hogy könnyen beleférjenek a fazékba, de elég nagyok legyenek a hosszú főzési időhöz.

    A bárányhús zsírosabb részei adnak ízt a levesnek, de a túl zsíros részeket vágd le, hogy a leves ne legyen túl zsíros.

    2

    A káposztát vágd négy részre, majd szeleteld fel szélesebb csíkokra. A káposztát nem szükséges túlságosan apróra vágni, mivel főzés közben még tovább megpuhul.

    A káposztát lehet egyenletesen felvágni, hogy minden egyes falat egyforma textúrával rendelkezzen.

    3

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a bárányhúst. Pirítsd a húst 5-7 percig, amíg minden darab szépen megpirul.

    A húsnak egyenletesen, minden oldalon szép aranybarnára kell sülni. Így az ízek jobban megmaradnak a húsban.

    4

    A pirított húst öntsd fel vízzel, és tedd hozzá a babérlevelet. Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt, és főzd alacsony lángon 1 órán keresztül.

    A lassú főzés lehetővé teszi, hogy a hús teljesen megpuhuljon, és az ízek összefonódjanak.

    5

    Miután a hús megpuhult, add hozzá a felaprított káposztát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Főzd még 40 percig, amíg a káposzta is megpuhul, és a leves gazdag ízekkel rendelkezik.

    Ne főzd túl a káposztát, mert a túlzott főzés szétmállik. A káposzta ideális, ha még kissé roppanós.

    6

    Amikor minden kész, ellenőrizd az ízeket, ha szükséges, adj még hozzá sót vagy borsot. Tálald melegen, és élvezd a finom bárányhúsos levest.