A káposztát nagyobb darabokra vágjuk, a bárányt megtisztítjuk és feldaraboljuk. Egy nagy lábas aljára káposzta, majd bárány, ismét káposzta réteg kerül.
Vágd a káposztát vastagabb csíkokra, hogy ne főjön szét túl gyorsan.
Minden rétegre szórjunk egy kis sót, egész fekete borsot, majd a lisztet. A liszt segít majd a főzet sűrítésében.
A borsot mozsárban kicsit törd meg, így intenzívebb lesz az íze, de egészben is használhatod.
Öntsük fel vízzel, hogy éppen ellepje az összetevőket. Fedjük le, majd közepes lángon főzzük 2 órán át, amíg a hús omlós lesz.
Ne keverd meg főzés közben, inkább csak rázogasd az edényt – így nem törik össze a rétegek.
A főzés végén óvatosan keverd át, hogy a liszt megfelelően elkeveredjen a főzetben, és kissé besűrítse azt.
Ha még sűrűbb szaftot szeretnél, főzés után keverhetsz el még 1 ek. lisztet kevés vízzel, és hozzáadhatod a forró leveshez.
Tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel, és kínáld forrón például főtt burgonyával vagy friss kenyérrel.
A fårikål másnap még finomabb – érdemes nagyobb adagban főzni és újramelegíteni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.