A farrot áztasd be hideg vízbe legalább 1 órára. Ezután bő, sós vízben főzd puhára körülbelül 25-30 perc alatt. Ha megfőtt, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, majd tedd félre hűlni.
A farro főzése közben időnként kóstold meg – akkor jó, ha puha, de enyhén harapható marad.
A cukkínit mosd meg, majd vágd kb. 0.5 cm vastag félkarikákra. Egy tálban forgasd össze 1.5 ek. olívaolajjal, sóval és borssal. Terítsd sütőpapíros tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg enyhén karamellizálódik.
A cukkínit ne szeleteld túl vékonyra, különben elázik – vastagabb szeletekben jobban megtartja az állagát.
Amíg a cukkíni sül, készítsd el az öntetet: keverd össze a maradék olívaolajat, citromlevet, reszelt fokhagymát, sót és borsot egy kis tálban.
A fokhagymát reszeld finomra, hogy ne legyen túl erős, mégis jól átjárja az öntetet.
A kihűlt farrot tedd egy tálba, add hozzá a sült cukkínit, majd öntsd rá az öntetet. Óvatosan keverd össze, hogy a cukkíni ne törjön szét.
A keveréshez használj spatulát vagy fakanalat, hogy kíméletesen tudd eloszlatni az összetevőket.
Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss mentával, és hagyd pár percet állni, hogy az ízek összeérjenek.
A menta frissessége még jobban kiemeli a citromos és sült ízeket – csak közvetlenül tálalás előtt add hozzá!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.