A fehér babot előző nap áztassuk be vízbe, hogy megpuhuljon, és könnyebben főjön.
Ha nincs időd előző nap áztatni, használhatsz konzerv fehér babot is, de az ízek nem lesznek olyan gazdagok.
A hagymát és fokhagymát vágd fel apróra, majd az olívaolajon pirítsd üvegesre egy nagyobb lábasban.
Ne hagyd túlságosan pirulni a hagymát, mert az keserűvé válhat.
Add hozzá a felkockázott zöldpaprikát és a paradicsomszószt, majd keverd jól össze.
A zöldpaprika friss, enyhén édes íze remekül kiegészíti a gazdag paradicsomos alapot.
Tedd bele az előzőleg beáztatott babot, és önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd 40-45 percig, amíg a bab megpuhul.
Ha a víz elpárolgott, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy a leves sűrűsödjön.
A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra, majd add hozzá a leveshez. Főzd további 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul.
A burgonya sűríti a levest, és gazdag, krémes textúrát ad a végeredménynek.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá sót és borsot. Ha szeretnéd, egy kis citromlevet is facsarhatsz a levesbe, hogy frissítse az ízeket.
A citromlé friss, savanykás íze kiemeli a fűszerek és zöldségek ízét.
Tálald forrón, és szórd meg egy kevés friss oregánóval, ha szeretnéd.
A friss oregánó friss, fűszeres aromát ad az ételnek, és még ínycsiklandóbbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.