Fasolada burgonyával sűrítve, tálalva gazdag babos levesben friss oregánóval

Fasolada burgonyával sűrítve

A fasolada a görög konyha egyik legismertebb levesének számít. Hagyományosan fehér babot és különféle zöldségeket tartalmaz, és általában olívaolajjal készül. A burgonya hozzáadásával gazdagabb textúrát és ízt kap, miközben az étel táplálóbbá válik. A görög konyhában a fasolada gyakran fogyasztott étel, és gyakran szerepel a mediterrán étrendben, amely tele van friss zöldségekkel és egészséges zsírokkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Száraz fehér bab
2 db Burgonya
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
400 ml Paradicsomszósz
1 db Zöldpaprika
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Oregánó
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Lemon

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér babot előző nap áztassuk be vízbe, hogy megpuhuljon, és könnyebben főjön.

    Ha nincs időd előző nap áztatni, használhatsz konzerv fehér babot is, de az ízek nem lesznek olyan gazdagok.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd fel apróra, majd az olívaolajon pirítsd üvegesre egy nagyobb lábasban.

    Ne hagyd túlságosan pirulni a hagymát, mert az keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a felkockázott zöldpaprikát és a paradicsomszószt, majd keverd jól össze.

    A zöldpaprika friss, enyhén édes íze remekül kiegészíti a gazdag paradicsomos alapot.

    4

    Tedd bele az előzőleg beáztatott babot, és önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Főzd 40-45 percig, amíg a bab megpuhul.

    Ha a víz elpárolgott, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy a leves sűrűsödjön.

    5

    A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra, majd add hozzá a leveshez. Főzd további 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    A burgonya sűríti a levest, és gazdag, krémes textúrát ad a végeredménynek.

    6

    Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá sót és borsot. Ha szeretnéd, egy kis citromlevet is facsarhatsz a levesbe, hogy frissítse az ízeket.

    A citromlé friss, savanykás íze kiemeli a fűszerek és zöldségek ízét.

    7

    Tálald forrón, és szórd meg egy kevés friss oregánóval, ha szeretnéd.

    A friss oregánó friss, fűszeres aromát ad az ételnek, és még ínycsiklandóbbá teszi.