Fasolada füstölt hússal, gazdag leves zöldségekkel és friss petrezselyemmel tálalva

Fasolada füstölt hússal

A Fasolada egy klasszikus görög étel, amely a hideg hónapokban különösen népszerű. Az étel alapja a fehér bab, amely gazdag fehérjében és tápanyagokban, és amelyet gyakran füstölt hússal, zöldségekkel és fűszerekkel főznek. A füstölt hús íze kiemeli a leves gazdagságát, míg a friss petrezselyem frissességet ad az ételnek. Ez a recept ideális hideg napokra, amikor valami melegre és táplálóra vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér bab
150 g Füstölt hús (pl. kolbász, sonka)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
1 db Zeller
2 ek. Olívaolaj
100 ml Vörösbor
2 db Paradicsom
0.5 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot alaposan öblítsd le, majd áztasd be vízbe 6-8 órára. Ez segít a bab gyorsabb főzésében és puhábbá teszi.

    A babot érdemes előző nap este beáztatni, így főzés közben nem lesz kemény.

    2

    A füstölt húst vágd apróbb darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a sárgarépát és zellert pedig karikázd fel.

    A füstölt hús íze dominálni fog, ezért válassz egy jó minőségű füstölt húst, hogy gazdag ízt kapj.

    3

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagyma üvegesítése segít kioldani az ízeket, és az étel alapja lesz.

    4

    Add hozzá a füstölt húst, és pirítsd 5-6 percig, amíg szépen megpirul. Ezután öntsd hozzá a vörösbort, és főzd 2-3 percig, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon.

    A vörösbor segít kiemelni a füstölt hús ízét, és gazdagabbá teszi a levest.

    5

    Add hozzá a sárgarépát, zellert, paradicsomot és a beáztatott babot. Öntsd fel vízzel úgy, hogy ellepje az összes hozzávalót. Főzd közepes lángon 30-40 percig, amíg a bab megpuhul.

    A paradicsom íze gazdagítja az ételt, és egy kis savanykás ízt ad a leveshez.

    6

    Amikor a bab megpuhult, ízesítsd sóval, friss borssal, és szórd meg a friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss íze jól kiegészíti az étel gazdag ízét.

    7

    Tálald forrón, és ha szeretnéd, egy kis friss kenyérrel fogyaszthatod.

    A fasolada a legfinomabb friss, ropogós kenyérrel tálalva, ami jól felszívja a leves ízét.