Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót – ez lesz a tészta száraz alapja.
Használj szobahőmérsékletű hozzávalókat a jobb eredmény érdekében. Az élesztőt ne érje közvetlenül a só, mert az gátolja a működését.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze sima tésztává. Kézzel kb. 10 perc gyúrás szükséges, amíg rugalmas lesz.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz, mert így lesz a naan puha.
Fedd le a tésztát, és hagyd meleg helyen kelni kb. 1 órát, amíg a duplájára nő.
A tésztát letakarhatod konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki. A meleg hely elősegíti a kelést.
Közben készítsd elő az apróra vágott fehér csokoládét – ez kerül majd a tésztába töltelékként.
A fehér csokoládét tedd hűtőbe, amíg szükséged lesz rá, így nem olvad meg a kezedben.
Oszd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre, formálj gombócokat, majd nyújtsd ovális formájúra lisztezett felületen.
Lisztezd be a felületet alaposan, hogy a tészta ne ragadjon le. A gombócokat takard le, amíg nem nyújtod ki őket, hogy ne száradjanak ki.
Helyezz egy adag fehér csokoládét a tészta egyik felére, hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyomd le a széleit, hogy záródjon.
Ne tegyél túl sok csokoládét a tésztába, mert kifolyhat sütés közben. A széleket alaposan nyomd le, hogy a csokoládé ne szivárogjon ki.
Süsd a naanokat forró, tapadásmentes serpenyőben oldalanként 1-2 percig, amíg barna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyő legyen forró, de ne égesd meg a naanokat. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot. Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, használj egy kevés olajat.
A megsült naanokat kend meg azonnal olvasztott vajjal – így még puhábbak és illatosabbak lesznek.
A vajat ne spórold, mert az adja a naanoknak a finom ízét és puhaságát. Használhatsz fokhagymás vajat is.
Tálald melegen, hogy a fehér csokoládé krémesen olvadjon a belsejében.
A naanokat azonnal tálald, mert akkor a legfinomabbak. Ha nem fogy el mind, tárold légmentesen záródó edényben.
Tipp: Ha intenzívebb ízt szeretnél, keverhetsz egy csipet vaníliaport is a csokoládéhoz. Ügyelj arra, hogy ne tölts túl sok csokoládét, mert könnyen kifolyhat.
A naant sütés előtt kend meg olvasztott vajjal, hogy még finomabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.