Fehér csokoládés naan kenyér tálalva

Fehér csokoládés naan

A fehér csokoládé gazdag, krémes állaga tökéletesen passzol a naan könnyed textúrájához. Ez a naan ideális választás egy különleges reggelihez, desszerthez vagy akár ajándéknak is. A tésztája klasszikus naan recept alapján készül, de a benne lévő fehér csokoládé valósággal szétolvad sütés közben, így minden harapásnál édes meglepetés vár. Tipp: Ha szereted a kontrasztokat, próbáld ki sós vajjal vagy kevés tengeri sóval megszórva a tetejét – ettől még izgalmasabb lesz az ízvilága!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
1510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Búzaliszt
7 g Szárított élesztő
20 g Cukor
4 g
120 g Joghurt
100 ml Langyos víz
15 ml Olívaolaj
80 g Fehér csokoládé (aprítva)
20 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót – ez lesz a tészta száraz alapja.

    Használj szobahőmérsékletű hozzávalókat a jobb eredmény érdekében. Az élesztőt ne érje közvetlenül a só, mert az gátolja a működését.

    2

    Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze sima tésztává. Kézzel kb. 10 perc gyúrás szükséges, amíg rugalmas lesz.

    A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz, mert így lesz a naan puha.

    3

    Fedd le a tésztát, és hagyd meleg helyen kelni kb. 1 órát, amíg a duplájára nő.

    A tésztát letakarhatod konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki. A meleg hely elősegíti a kelést.

    4

    Közben készítsd elő az apróra vágott fehér csokoládét – ez kerül majd a tésztába töltelékként.

    A fehér csokoládét tedd hűtőbe, amíg szükséged lesz rá, így nem olvad meg a kezedben.

    5

    Oszd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre, formálj gombócokat, majd nyújtsd ovális formájúra lisztezett felületen.

    Lisztezd be a felületet alaposan, hogy a tészta ne ragadjon le. A gombócokat takard le, amíg nem nyújtod ki őket, hogy ne száradjanak ki.

    6

    Helyezz egy adag fehér csokoládét a tészta egyik felére, hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyomd le a széleit, hogy záródjon.

    Ne tegyél túl sok csokoládét a tésztába, mert kifolyhat sütés közben. A széleket alaposan nyomd le, hogy a csokoládé ne szivárogjon ki.

    7

    Süsd a naanokat forró, tapadásmentes serpenyőben oldalanként 1-2 percig, amíg barna foltok jelennek meg rajtuk.

    A serpenyő legyen forró, de ne égesd meg a naanokat. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot. Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, használj egy kevés olajat.

    8

    A megsült naanokat kend meg azonnal olvasztott vajjal – így még puhábbak és illatosabbak lesznek.

    A vajat ne spórold, mert az adja a naanoknak a finom ízét és puhaságát. Használhatsz fokhagymás vajat is.

    9

    Tálald melegen, hogy a fehér csokoládé krémesen olvadjon a belsejében.

    A naanokat azonnal tálald, mert akkor a legfinomabbak. Ha nem fogy el mind, tárold légmentesen záródó edényben.

    10

    Tipp: Ha intenzívebb ízt szeretnél, keverhetsz egy csipet vaníliaport is a csokoládéhoz. Ügyelj arra, hogy ne tölts túl sok csokoládét, mert könnyen kifolyhat.

    A naant sütés előtt kend meg olvasztott vajjal, hogy még finomabb legyen.