Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, Ă©lesztĆt, cukrot Ă©s sĂłt â ez lesz a tĂ©szta szĂĄraz alapja.
HasznĂĄlj szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱ hozzĂĄvalĂłkat a jobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben. Az Ă©lesztĆt ne Ă©rje közvetlenĂŒl a sĂł, mert az gĂĄtolja a mƱködĂ©sĂ©t.
Add hozzĂĄ a joghurtot, langyos vizet Ă©s olĂvaolajat, majd gyĂșrd össze sima tĂ©sztĂĄvĂĄ. KĂ©zzel kb. 10 perc gyĂșrĂĄs szĂŒksĂ©ges, amĂg rugalmas lesz.
A vĂz ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztĆt. A tĂ©sztĂĄt addig gyĂșrd, amĂg sima Ă©s rugalmas nem lesz, mert Ăgy lesz a naan puha.
Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s hagyd meleg helyen kelni kb. 1 ĂłrĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A tĂ©sztĂĄt letakarhatod konyharuhĂĄval vagy folpackkal, hogy ne szĂĄradjon ki. A meleg hely elĆsegĂti a kelĂ©st.
Közben kĂ©szĂtsd elĆ az aprĂłra vĂĄgott fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t â ez kerĂŒl majd a tĂ©sztĂĄba töltelĂ©kkĂ©nt.
A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t tedd hƱtĆbe, amĂg szĂŒksĂ©ged lesz rĂĄ, Ăgy nem olvad meg a kezedben.
Oszd a megkelt tĂ©sztĂĄt 6 egyenlĆ rĂ©szre, formĂĄlj gombĂłcokat, majd nyĂșjtsd ovĂĄlis formĂĄjĂșra lisztezett felĂŒleten.
Lisztezd be a felĂŒletet alaposan, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le. A gombĂłcokat takard le, amĂg nem nyĂșjtod ki Ćket, hogy ne szĂĄradjanak ki.
Helyezz egy adag fehér csokolådét a tészta egyik felére, hajtsd rå a måsik felét, és óvatosan nyomd le a széleit, hogy zåródjon.
Ne tegyĂ©l tĂșl sok csokolĂĄdĂ©t a tĂ©sztĂĄba, mert kifolyhat sĂŒtĂ©s közben. A szĂ©leket alaposan nyomd le, hogy a csokolĂĄdĂ© ne szivĂĄrogjon ki.
SĂŒsd a naanokat forrĂł, tapadĂĄsmentes serpenyĆben oldalankĂ©nt 1-2 percig, amĂg barna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyĆ legyen forrĂł, de ne Ă©gesd meg a naanokat. Ha tĂșl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hĆfokot. Ha nincs tapadĂĄsmentes serpenyĆd, hasznĂĄlj egy kevĂ©s olajat.
A megsĂŒlt naanokat kend meg azonnal olvasztott vajjal â Ăgy mĂ©g puhĂĄbbak Ă©s illatosabbak lesznek.
A vajat ne spĂłrold, mert az adja a naanoknak a finom ĂzĂ©t Ă©s puhasĂĄgĂĄt. HasznĂĄlhatsz fokhagymĂĄs vajat is.
Tålald melegen, hogy a fehér csokolådé krémesen olvadjon a belsejében.
A naanokat azonnal tålald, mert akkor a legfinomabbak. Ha nem fogy el mind, tårold légmentesen zåródó edényben.
Tipp: Ha intenzĂvebb Ăzt szeretnĂ©l, keverhetsz egy csipet vanĂliaport is a csokolĂĄdĂ©hoz. Ăgyelj arra, hogy ne tölts tĂșl sok csokolĂĄdĂ©t, mert könnyen kifolyhat.
A naant sĂŒtĂ©s elĆtt kend meg olvasztott vajjal, hogy mĂ©g finomabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.