Fehér csokolådés naan kenyér tålalva

Fehér csokolådés naan

A fehĂ©r csokolĂĄdĂ© gazdag, krĂ©mes ĂĄllaga tökĂ©letesen passzol a naan könnyed textĂșrĂĄjĂĄhoz. Ez a naan ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy kĂŒlönleges reggelihez, desszerthez vagy akĂĄr ajĂĄndĂ©knak is. A tĂ©sztĂĄja klasszikus naan recept alapjĂĄn kĂ©szĂŒl, de a benne lĂ©vƑ fehĂ©r csokolĂĄdĂ© valĂłsĂĄggal szĂ©tolvad sĂŒtĂ©s közben, Ă­gy minden harapĂĄsnĂĄl Ă©des meglepetĂ©s vĂĄr. Tipp: Ha szereted a kontrasztokat, prĂłbĂĄld ki sĂłs vajjal vagy kevĂ©s tengeri sĂłval megszĂłrva a tetejĂ©t – ettƑl mĂ©g izgalmasabb lesz az Ă­zvilĂĄga!

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
1510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 300 g BĂșzaliszt
⭕ 7 g SzĂĄrĂ­tott Ă©lesztƑ
⭕ 20 g Cukor
⭕ 4 g Só
⭕ 120 g Joghurt
⭕ 100 ml Langyos víz
⭕ 15 ml Olívaolaj
⭕ 80 g FehĂ©r csokolĂĄdĂ© (aprĂ­tva)
⭕ 20 g Olvasztott vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, Ă©lesztƑt, cukrot Ă©s sĂłt – ez lesz a tĂ©szta szĂĄraz alapja.

    HasznĂĄlj szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ hozzĂĄvalĂłkat a jobb eredmĂ©ny Ă©rdekĂ©ben. Az Ă©lesztƑt ne Ă©rje közvetlenĂŒl a sĂł, mert az gĂĄtolja a mƱködĂ©sĂ©t.

    2

    Add hozzĂĄ a joghurtot, langyos vizet Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd össze sima tĂ©sztĂĄvĂĄ. KĂ©zzel kb. 10 perc gyĂșrĂĄs szĂŒksĂ©ges, amĂ­g rugalmas lesz.

    A vĂ­z ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztƑt. A tĂ©sztĂĄt addig gyĂșrd, amĂ­g sima Ă©s rugalmas nem lesz, mert Ă­gy lesz a naan puha.

    3

    Fedd le a tĂ©sztĂĄt, Ă©s hagyd meleg helyen kelni kb. 1 ĂłrĂĄt, amĂ­g a duplĂĄjĂĄra nƑ.

    A tĂ©sztĂĄt letakarhatod konyharuhĂĄval vagy folpackkal, hogy ne szĂĄradjon ki. A meleg hely elƑsegĂ­ti a kelĂ©st.

    4

    Közben kĂ©szĂ­tsd elƑ az aprĂłra vĂĄgott fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t – ez kerĂŒl majd a tĂ©sztĂĄba töltelĂ©kkĂ©nt.

    A fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t tedd hƱtƑbe, amĂ­g szĂŒksĂ©ged lesz rĂĄ, Ă­gy nem olvad meg a kezedben.

    5

    Oszd a megkelt tĂ©sztĂĄt 6 egyenlƑ rĂ©szre, formĂĄlj gombĂłcokat, majd nyĂșjtsd ovĂĄlis formĂĄjĂșra lisztezett felĂŒleten.

    Lisztezd be a felĂŒletet alaposan, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le. A gombĂłcokat takard le, amĂ­g nem nyĂșjtod ki Ƒket, hogy ne szĂĄradjanak ki.

    6

    Helyezz egy adag fehér csokolådét a tészta egyik felére, hajtsd rå a måsik felét, és óvatosan nyomd le a széleit, hogy zåródjon.

    Ne tegyĂ©l tĂșl sok csokolĂĄdĂ©t a tĂ©sztĂĄba, mert kifolyhat sĂŒtĂ©s közben. A szĂ©leket alaposan nyomd le, hogy a csokolĂĄdĂ© ne szivĂĄrogjon ki.

    7

    SĂŒsd a naanokat forrĂł, tapadĂĄsmentes serpenyƑben oldalankĂ©nt 1-2 percig, amĂ­g barna foltok jelennek meg rajtuk.

    A serpenyƑ legyen forrĂł, de ne Ă©gesd meg a naanokat. Ha tĂșl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hƑfokot. Ha nincs tapadĂĄsmentes serpenyƑd, hasznĂĄlj egy kevĂ©s olajat.

    8

    A megsĂŒlt naanokat kend meg azonnal olvasztott vajjal – Ă­gy mĂ©g puhĂĄbbak Ă©s illatosabbak lesznek.

    A vajat ne spórold, mert az adja a naanoknak a finom ízét és puhasågåt. Hasznålhatsz fokhagymås vajat is.

    9

    Tålald melegen, hogy a fehér csokolådé krémesen olvadjon a belsejében.

    A naanokat azonnal tålald, mert akkor a legfinomabbak. Ha nem fogy el mind, tårold légmentesen zåródó edényben.

    10

    Tipp: Ha intenzĂ­vebb Ă­zt szeretnĂ©l, keverhetsz egy csipet vanĂ­liaport is a csokolĂĄdĂ©hoz. Ügyelj arra, hogy ne tölts tĂșl sok csokolĂĄdĂ©t, mert könnyen kifolyhat.

    A naant sĂŒtĂ©s elƑtt kend meg olvasztott vajjal, hogy mĂ©g finomabb legyen.