Fehér csokoládés panna cotta tálalva

Fehér csokoládés panna cotta

A panna cotta az olasz Piemont régióból származik, és az évek során számos ízesítéssel készült változata született. A fehér csokoládés panna cotta egy igazán kifinomult verzió, amely a lágy, krémes textúrát és az édes, selymes fehér csokoládé ízét ötvözi. Képzeld el, ahogy a selymes panna cotta egy falat után szétolvad a szádban, miközben a fehér csokoládé gazdag aromája és az enyhén vaníliás háttér tökéletes harmóniát alkot. A tökéletes panna cotta titka a kiváló minőségű fehér csokoládé és a megfelelő hőmérsékleten történő elkészítés. Próbáld ki ezt a változatot friss bogyós gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy egy kevés fehér csokoládéreszelékkel díszítve!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
490 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
100 ml Tej
150 g Fehér csokoládé
50 g Cukor
1 db Vaníliarúd
3 db Zselatinlap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Fontos, hogy a víz hideg legyen, különben a zselatin idő előtt feloldódik.

    2

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    A tejszín-tej keveréket folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le az alja. Ha nincs vaníliarúd, használhatsz vanília kivonatot is, de a rúd intenzívebb ízt ad.

    3

    Vedd le a tűzről, majd add hozzá az apróra tört fehér csokoládét. Keverd addig, amíg teljesen felolvad és egyneművé válik a keverék.

    A fehér csokoládé könnyen leég, ezért vedd le a tűzről a lábast, mielőtt hozzáadod. Használj jó minőségű fehér csokoládét, mert az olcsóbb fajták nehezebben olvadnak.

    4

    Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a fehér csokoládés keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön felesleges víz a keverékbe. Ha nem oldódik fel teljesen a zselatin, óvatosan melegítsd fel a keveréket, de ne forrald.

    5

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.

    A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta krémes és sima legyen.

    6

    Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A szobahőmérsékleten hűtés segít megelőzni a kondenzációt a hűtőben. A 4 óra minimum, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.

    7

    Tálalás előtt díszítsd reszelt fehér csokoládéval, friss bogyós gyümölcsökkel vagy egy kevés olvasztott fehér csokoládéval a még gazdagabb élmény érdekében.

    A díszítés teljesen rád van bízva, kísérletezz bátran! A friss gyümölcsök savanykás íze jól ellensúlyozza a fehér csokoládé édességét.