Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.
Fontos, hogy a víz hideg legyen, különben a zselatin idő előtt feloldódik.
Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.
A tejszín-tej keveréket folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le az alja. Ha nincs vaníliarúd, használhatsz vanília kivonatot is, de a rúd intenzívebb ízt ad.
Vedd le a tűzről, majd add hozzá az apróra tört fehér csokoládét. Keverd addig, amíg teljesen felolvad és egyneművé válik a keverék.
A fehér csokoládé könnyen leég, ezért vedd le a tűzről a lábast, mielőtt hozzáadod. Használj jó minőségű fehér csokoládét, mert az olcsóbb fajták nehezebben olvadnak.
Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a fehér csokoládés keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.
A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön felesleges víz a keverékbe. Ha nem oldódik fel teljesen a zselatin, óvatosan melegítsd fel a keveréket, de ne forrald.
Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.
A szűrés biztosítja, hogy a panna cotta krémes és sima legyen.
Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A szobahőmérsékleten hűtés segít megelőzni a kondenzációt a hűtőben. A 4 óra minimum, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.
Tálalás előtt díszítsd reszelt fehér csokoládéval, friss bogyós gyümölcsökkel vagy egy kevés olvasztott fehér csokoládéval a még gazdagabb élmény érdekében.
A díszítés teljesen rád van bízva, kísérletezz bátran! A friss gyümölcsök savanykás íze jól ellensúlyozza a fehér csokoládé édességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.