Fehércsoki mousse torta szeletekkel tálalva

Fehércsoki mousse torta

A fehércsoki mousse torta a modern cukrászat egyik ékköve, amely az egyszerűség és az elegancia tökéletes kombinációja. Az első mousse desszertek Franciaországban születtek, és azóta világszerte népszerűek lettek. Ez a változat a fehércsokoládé krémes, gazdag ízét hangsúlyozza, amely tökéletesen harmonizál a könnyű tejszínes állaggal. Egy különleges alkalomra vagy ünnepi asztalra készített fehércsoki mousse torta mindig lenyűgözi a vendégeket.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
250 g Fehércsokoládé
400 ml Tejszín
250 g Mascarpone
50 g Cukor
10 g Zselatin
50 ml Víz
1 tk. Vaníliakivonat
200 g Keksz alap (zabkeksz vagy omlós keksz)
100 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kekszalapot készítsd el úgy, hogy a kekszet finom morzsává töröd, majd összekevered az olvasztott vajjal. Nyomkodd le egy kapcsos tortaforma aljára, és tedd hűtőbe 30 percre.

    A kekszmorzsát konyhai robotgéppel vagy egy zacskóban sodrófával is elkészítheted. A vaj legyen teljesen olvasztott, de ne forró.

    2

    Olvaszd meg a fehércsokoládét gőz fölött vagy mikróban alacsony hőfokon. Hagyd hűlni, amíg langyos lesz.

    A fehércsokoládé könnyen leég, ezért figyelj rá, hogy ne melegítsd túl. Ha mikróban olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.

    3

    A zselatint keverd el a vízben, majd hagyd állni 5 percig. Melegítsd fel alacsony lángon, hogy teljesen feloldódjon.

    A zselatint ne forrald, mert elveszíti a zselésítő képességét. Fontos, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, mielőtt a csokihoz kevered.

    4

    Verd fel a tejszínt kemény habbá. Egy másik tálban keverd simára a mascarponét a cukorral és a vaníliakivonattal.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyebben felverődjön. A mascarponét ne keverd túl, mert folyós lehet.

    5

    A mascarponés krémhez add hozzá a felolvasztott fehércsokoládét és az oldott zselatint. Óvatosan keverd össze, hogy homogén legyen.

    A fehércsokoládé és a zselatin ne legyen túl forró, amikor a mascarponéhoz kevered, mert különben a krém megolvadhat.

    6

    Lassan forgasd bele a felvert tejszínt a csokoládés keverékbe, hogy könnyű, levegős mousse-t kapj.

    A tejszínt óvatosan, több részletben forgasd bele a csokoládés keverékbe, hogy a mousse könnyű és levegős maradjon.

    7

    A kész mousse-t öntsd a kekszalapra, és simítsd el a tetejét. Tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.

    A mousse-t egyenletesen oszlasd el a kekszalapon. A tortát legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára tedd hűtőbe.

    8

    Tálalás előtt díszítheted reszelt fehércsokoládéval vagy friss gyümölcsökkel, például málnával vagy eperrel.

    A díszítést közvetlenül tálalás előtt végezd el, hogy a gyümölcsök ne áztassák el a mousse-t. A reszelt csokoládét hűtőben tárold, hogy könnyebben lehessen reszelni.