Fehércsokis-málnás macaron

Fehércsokis-málnás macaron

A macaron francia eredetű édesség, amelyet a 18. század végén kezdtek el készíteni. A fehér csokoládé és a málna frissítő kombinációja a legújabb trendek szerint készült macaron receptjeinkben. A málna savanykás íze és a fehér csokoládé krémes édessége tökéletes harmóniát alkotnak ebben az elegáns desszertben.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
50 g Friss málna
100 g Fehér csokoládé
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.

    A mandulaliszt és a porcukor átszitálása nagyon fontos, hogy a macaronok felülete sima legyen.

    2

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj egy csipet sót a habveréshez, hogy stabilabb legyen a hab.

    3

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keverés során lentről felfelé haladj, és csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    4

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy sablont, hogy a macaronok egyforma méretűek legyenek.

    5

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés elengedhetetlen a macaronok 'lábának' kialakulásához. Akkor jó, ha a teteje már nem ragad.

    6

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a teteje megbarnul, csökkentsd a hőmérsékletet.

    7

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt. Keverd simára a csokoládéval, hogy krémes állagot kapj.

    A csokoládét gőz felett olvaszd, hogy ne égjen meg.

    8

    A málnát pürésítsd és keverd bele a fehér csokoládékrémbe.

    A málnapüré ne legyen túl folyékony, különben eláztatja a macaronokat.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A tölteléknek kenhető állagúnak kell lennie.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék ne legyen túl lágy, mert eláztathatja a macaronokat.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei összeérjenek, és a tészta puhább legyen.