Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A mandulaliszt és a porcukor átszitálása nagyon fontos, hogy a macaronok felülete sima legyen.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj egy csipet sót a habveréshez, hogy stabilabb legyen a hab.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverés során lentről felfelé haladj, és csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy sablont, hogy a macaronok egyforma méretűek legyenek.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés elengedhetetlen a macaronok 'lábának' kialakulásához. Akkor jó, ha a teteje már nem ragad.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a teteje megbarnul, csökkentsd a hőmérsékletet.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt. Keverd simára a csokoládéval, hogy krémes állagot kapj.
A csokoládét gőz felett olvaszd, hogy ne égjen meg.
A málnát pürésítsd és keverd bele a fehér csokoládékrémbe.
A málnapüré ne legyen túl folyékony, különben eláztatja a macaronokat.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A tölteléknek kenhető állagúnak kell lennie.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
Ügyelj arra, hogy a töltelék ne legyen túl lágy, mert eláztathatja a macaronokat.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a macaronok ízei összeérjenek, és a tészta puhább legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.