Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és egy csipet sót. Add hozzá a lágy vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Ha túl száraz, pár csepp vízzel lazíthatod. Fóliába csomagolva pihentesd hűtőben legalább 30 percig.
A tésztát érdemes kézzel gyúrni, hogy érezd az állagát. A pihentetés alatt a tészta jobban összeérik és könnyebben nyújtható lesz.
A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, de ne forrald. Vedd le a tűzről, és add hozzá az apróra vágott fehércsokoládét. Keverd simára, majd add hozzá a vaníliát és a porcukrot. Hagyd teljesen kihűlni, majd tedd a hűtőbe 30 percre, hogy kenhető, de sűrű krém legyen belőle.
A fehércsokoládét érdemes apróra vágni, hogy könnyebben elolvadjon a meleg tejszínben. A krémnek teljesen ki kell hűlnie, különben nem lesz megfelelő állagú.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágj belőle kb. 10x10 cm-es négyzeteket. Ezeket tekerd fel fém cannoli formákra, és a széleket nyomd le nedves ujjal, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, de vigyázz, hogy ne szakadjon el. A széleket alaposan nyomd össze, hogy biztosan záródjanak.
Hevítsd az olajat egy mély edényben kb. 180°C-ra. Süsd ki a cannolikat aranybarnára, majd szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Ha kihűlt, óvatosan húzd le a formáról.
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizheted egy konyhai hőmérővel. A cannolikat ne süsd túl, mert akkor keserűek lesznek.
Töltsd meg a kihűlt héjakat a fehércsokoládé krémmel habzsák segítségével. Mindkét végén töltsd meg, hogy a belső rész is teljesen megteljen. Ne hagyd túl sokáig állni, különben a héj elveszíti roppanós állagát.
A krémet érdemes hűtőből kivenni közvetlenül a töltés előtt, hogy ne lágyuljon meg túlságosan. A cannolikat tálalás előtt közvetlenül töltsd meg, hogy a héjuk ropogós maradjon.
Tálalás előtt enyhén szórd meg porcukorral. A fehércsokoládés töltelék önmagában is látványos és elegáns, nincs szükség további díszítésre. Azonnal fogyasztható, de hűtve is tárolható néhány óráig.
A porcukorral való megszórás opcionális, de feldobja a cannoli kinézetét. A hűtőben tárolt cannolikat érdemes tálalás előtt kb. 15 perccel kivenni, hogy a krém kicsit megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.