Fehércsokoládés cannoli tálalva

Fehércsokoládés cannoli

A cannoli tradicionális olasz desszert, mely Szicília gasztronómiájából vált világszerte ismertté. Az eredeti ricottás töltelék mellett a modern változatokban gyakran találkozunk csokoládéval – a fehércsokoládés verzió különösen elegáns és lágy ízvilágot képvisel. Ez a változat ideális ünnepi alkalmakra, vendégvárónak vagy akár különleges vacsorák lezárásaként. A krémes belső és a ropogós külső harmóniája igazán különleges élményt nyújt. Tipp: ha intenzívebb ízt szeretnél, reszelhetsz a krémbe kevés citromhéjat, amely felfrissíti a fehércsokoládé édességét. A héjakat mindig csak közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, így megőrzik ropogós állagukat. A tökéletes állag érdekében a krémet legalább 30 percig hűtsd a habzsákba töltés előtt.

Előkészület 45 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 55 perc
1380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
30 g Cukor
30 g Vaj
1 db Tojás
40 ml Fehérbor
1 csipet
120 g Fehércsokoládé
80 ml Tejszín
1 tk. Vanília kivonat
30 g Porcukor
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és egy csipet sót. Add hozzá a lágy vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Ha túl száraz, pár csepp vízzel lazíthatod. Fóliába csomagolva pihentesd hűtőben legalább 30 percig.

    A tésztát érdemes kézzel gyúrni, hogy érezd az állagát. A pihentetés alatt a tészta jobban összeérik és könnyebben nyújtható lesz.

    2

    A töltelékhez melegítsd fel a tejszínt, de ne forrald. Vedd le a tűzről, és add hozzá az apróra vágott fehércsokoládét. Keverd simára, majd add hozzá a vaníliát és a porcukrot. Hagyd teljesen kihűlni, majd tedd a hűtőbe 30 percre, hogy kenhető, de sűrű krém legyen belőle.

    A fehércsokoládét érdemes apróra vágni, hogy könnyebben elolvadjon a meleg tejszínben. A krémnek teljesen ki kell hűlnie, különben nem lesz megfelelő állagú.

    3

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágj belőle kb. 10x10 cm-es négyzeteket. Ezeket tekerd fel fém cannoli formákra, és a széleket nyomd le nedves ujjal, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

    A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd, de vigyázz, hogy ne szakadjon el. A széleket alaposan nyomd össze, hogy biztosan záródjanak.

    4

    Hevítsd az olajat egy mély edényben kb. 180°C-ra. Süsd ki a cannolikat aranybarnára, majd szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Ha kihűlt, óvatosan húzd le a formáról.

    Az olaj hőmérsékletét ellenőrizheted egy konyhai hőmérővel. A cannolikat ne süsd túl, mert akkor keserűek lesznek.

    5

    Töltsd meg a kihűlt héjakat a fehércsokoládé krémmel habzsák segítségével. Mindkét végén töltsd meg, hogy a belső rész is teljesen megteljen. Ne hagyd túl sokáig állni, különben a héj elveszíti roppanós állagát.

    A krémet érdemes hűtőből kivenni közvetlenül a töltés előtt, hogy ne lágyuljon meg túlságosan. A cannolikat tálalás előtt közvetlenül töltsd meg, hogy a héjuk ropogós maradjon.

    6

    Tálalás előtt enyhén szórd meg porcukorral. A fehércsokoládés töltelék önmagában is látványos és elegáns, nincs szükség további díszítésre. Azonnal fogyasztható, de hűtve is tárolható néhány óráig.

    A porcukorral való megszórás opcionális, de feldobja a cannoli kinézetét. A hűtőben tárolt cannolikat érdemes tálalás előtt kb. 15 perccel kivenni, hogy a krém kicsit megpuhuljon.