Feijoada tĂĄlalva, gazdag babos Ă©tel sertĂ©shĂșssal Ă©s friss korianderrel dĂ­szĂ­tve

Feijoada klasszikus

A feijoada egy tradicionĂĄlis brazil Ă©tel, amelyet a portugĂĄl gyarmatosĂ­tĂłk hoztak BrazĂ­liĂĄba, Ă©s hamarosan a helyi Ă©tkezĂ©sek alapjĂĄt kĂ©pezte. A feijoada gazdag babos Ă©tel, amelyet fĂŒstölt hĂșsokkal Ă©s sertĂ©shĂșssal kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©tel gazdag Ă­zvilĂĄga Ă©s karaktere az alacsony, lassĂș fƑzĂ©snek köszönhetƑ, amely lehetƑvĂ© teszi, hogy a hĂșsok Ă©s a fƱszerek összeĂ©rjenek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 2 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g Fekete bab
⭕ 500 g SertĂ©shĂșs (fĂŒstölt sonka, kolbĂĄsz, pörkölt hĂșs)
⭕ 200 g SzĂĄraz fĂŒstölt hĂșs (opcionĂĄlis)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 szál Zeller
⭕ 2 db BabĂ©rlevĂ©l
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Fekete bors
⭕ 1 db Lime
⭕ 1 tk. Friss koriander
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot ĂĄztassuk vĂ­zben legalĂĄbb 8 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, majd öblĂ­tsĂŒk le, hogy eltĂĄvolĂ­tsuk a felesleges kemikĂĄliĂĄkat.

    Az ĂĄztatĂĄs segĂ­t abban, hogy a bab könnyebben megfƑjön, Ă©s emellett javĂ­tja az emĂ©szthetƑsĂ©gĂ©t is.

    2

    A sertĂ©shĂșst Ă©s a fĂŒstölt hĂșst daraboljuk kisebb darabokra, hogy egyenletesebben fƑhessenek.

    A hĂșsokat Ă©rdemes a babhoz igazĂ­tva mĂ©retre vĂĄgni, Ă­gy az Ă©tel gazdag textĂșrĂĄjĂș lesz.

    3

    Egy nagy fazékban olívaolajon pirítsuk meg az apróra vågott hagymåt, fokhagymåt, sårgarépåt és zellert 5-7 percig, amíg illatosak lesznek.

    A pirítås segít kiemelni a zöldségek ízét, és alapot ad a leveshez.

    4

    Adjuk hozzĂĄ a felaprĂ­tott hĂșsokat a pirĂ­tott zöldsĂ©gekhez, Ă©s pirĂ­tsuk tovĂĄbb 5-7 percig, hogy a hĂșsok egy kis szĂ­nt kapjanak.

    A hĂșsok pirĂ­tĂĄsa elƑtt ne sĂłzzuk meg Ƒket, hogy megƑrizzĂ©k a nedvessĂ©gĂŒket.

    5

    ÖntsĂŒk hozzĂĄ a babot, Ă©s adjunk hozzĂĄ 1 liter vizet, babĂ©rlevelet, sĂłt Ă©s borsot. Hozzuk felforrni, majd csökkentsĂŒk a hƑmĂ©rsĂ©kletet Ă©s hagyjuk fƑzni 1-2 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g a bab megpuhul.

    A feijoada Ă­ze akkor lesz igazĂĄn gazdag, ha hosszabb ideig fƑzzĂŒk, ezĂ©rt ne siessĂŒnk vele.

    6

    Ha a bab mĂĄr megpuhult, vegyĂŒk le a tƱzrƑl, Ă©s hagyjuk pihenni 10 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A feijoada szaftosabb lesz, ha pihentetjĂŒk, mivel a hĂșsok Ă©s a bab összeolvadnak az Ă­zekben.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt locsoljuk meg lime lĂ©vel, Ă©s dĂ­szĂ­tsĂŒk friss korianderrel. Friss kenyĂ©rrel, fehĂ©r rizs Ă©s salsa kĂ­sĂ©retĂ©ben tĂĄlaljuk.